Τα 10 supercar που μας εντυπωσίασαν το 2013

Είναι εξωτικά. Για τα περισσότερα από αυτά οι τιμές είναι εξωπραγματικές. Όμως, όπως και να έχει το θέμα, είναι υπεραυτοκίνητα που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
 Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τα supercar που μας εντυπωσίασαν την χρονιά που έφυγε

Στο Top 10 των Supercars του 2013 έχουμε συμπεριλάβει τα μοντέλα. 1. Lamborghini Veneno, 2.  Porsche 918 Spyder, 3. McLaren P1, 4. LaFerrari, 5. Bugatti 16/4 Veyron Grand Sport Vitesse WRC Edition, 6. Nissan GT-R Nismo, 7. Porsche 911 GT3, 8.  Devel Sixteen, 9. Lamborghini  Huracan και 10. W Motors Lykan Hypersport
1. Lamborghini Veneno

Η Lamborghini Veneno δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 50ής επετείου της εταιρείας ενώ συγχρόνως το Veneno είναι το πιο αποκλειστικό όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ από Lamborghini, αφού θα παραχθεί σε μόλις τρία αντίτυπα καθένα από τα οποία τιμάται προς 3.000.000 ευρώ!
Όπως  πιθανώς συμπεραίνετε και τα τρία αντίτυπα της Lamborghini Veneno έχουν ήδη πωληθεί. Για την κινητήρια δύναμη της Veneno, η Lamborghini επέλεξε ένα 6,5-λίτρων V12 κινητήρα που αναπτύσσει 750 ίππους.
Με αυτόν τον κινητήρα το τέρας, η Veneno δηλαδή, είναι σε θέση να επιταχύνει από μηδέν έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 355 χλμ./ώρα.
Η Veneno είναι ουσιαστικά ένα πρωτότυπο με αγωνιστικές καταβολές που είναι αναγνωρισμένο όμως και  για χρήση σε δημόσιους δρόμους. Ο κινητήρας της Veneno συνδυάζεται με ένα κιβώτιο 7-τάχυτο της Lambo  και ένα all-wheel-drive σύστημα που μεταφέρει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.
2.  Porsche 918 Spyder

Η 918 Spyder αποτελεί τη συνέχεια του παραδοσιακού DNA της Porsche, με μια πρωτοποριακή φιλοσοφία σπορ αυτοκινήτου. Σχεδιασμένη από την αρχή ως υβριδικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων, η 918 Spyder έχει να επιδείξει έναν άνευ προηγουμένου συνδυασμό επιδόσεων (με 887 ίππους, τιμή που φυσικά είναι χαρακτηριστική ενός σούπερ σπορ αυτοκινήτου) και της κυριολεκτικά αθόρυβης κίνησης που χαρακτηρίζει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα. Το αυτοκίνητο αυτό είναι σε θέση να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα, ενώ προσφέρει μέση τυπική κατανάλωση καυσίμου από 3,0 έως 3,1 λίτρα/100 χλμ.
3. McLaren P1

Η συνολική ιπποδύναμη από τον υβριδικό κινητήρα του Ρ1 που συνδυάζει έναν 3,8-λίτρων twin-turbo V8 και έναν ηλεκτρικό κινητήρα θα φθάνει τους 903 ίππους  και 900 Nm ροπής. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων και η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Το ελαφρύ hypercar θα είναι σε θέση να καλύψει περίπου 10 χιλιόμετρα καταναλώνοντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια μόνο με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Το σούπερ αυτοκίνητο θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3  δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του θα είναι πάνω από 350 χλμ/ώρα.
4. Ferrari LaFerrari

Το νέο δημιούργημα της Ferrari φέρει την ονομασία LaFerrari και είναι εμπνευσμένο από τον κόσμο της Formula 1.
Το ιταλικό supercar αποδίδει 963 ίππους και 900 Νm ροπής, Με αυτά τα χαρακτηριστικά το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 350 χλμ./ώρα.
Η δύναμη για το νέο supercar προέρχεται από έναν  V12 κινητήρα 6262 κ.ε., ακριβώς όπως και  στην F12. Ο κινητήρας παράγει 800 ίππους  στις 9.000 σ.α.λ. και 700 Nm ροπής στις 6.750 σαλ.  Οι άνθρωποι που έχουν δει το αυτοκίνητο λένε ότι είναι συντονισμένο  για να ακούγεται ακριβώς όπως ένα μονοθέσιο της F1 στις υψηλές στροφές, και ακριβώς όπως ένα πραγματικό αυτοκίνητο F1, έρχεται επίσης με το KERS και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν με την σειρά τους άλλους 163 ίππους φθάνοντας την συνολική ιπποδύναμη στα 963 άλογα.
Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε 499 κομμάτια τα οποία πριν ακόμη βγουν στην αγορά έχουν πουληθεί. Το κόστος απόκτησης της νέας Ferrari υπολογίζεται στο 1,3 εκάτ. ευρώ.
5. Bugatti 16/4 Veyron Grand Sport Vitesse WRC Edition

Το ταχύτερα roadster στον κόσμο είναι μια Bugatti. Η Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για κάμπριο αυτοκίνητα παραγωγής με μέγιστη ταχύτητα των 408,84 χλμ/ώρα, όπως καταγράφηκε από τον παγκοσμίου φήμης ανεξάρτητο γερμανικό οργανισμό Τεχνικών Ελέγχων και Πιστοποιήσεων, ΤUV.
Mετά λοιπόν το εντυπωσιακό ρεκόρ από την Bugatti Veyron 16.4 Super Sport το 2010, όταν η coupé πέτυχε κορυφαία ταχύτητα 431,072 χλμ/ώρα, η  ανοιχτή κορυφαία έκδοση του 1200 ίππων του σπορ αυτοκίνητο, η Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, κατέχει επίσημα το παγκόσμιο ρεκόρ για τα roadster.
Με την παρουσία της TÜV, το κάμπριο super car έφθασε μέγιστη ταχύτητα των 408,84 χλμ/ώρα , καθιστώντας το ως το ταχύτερο κάμπριο παραγωγή στον κόσμο.
Αυτή η ειδική Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse θα κατασκευασθεί σε μόλις οκτώ αντίτυπα και η τιμή είναι στα € 1.990.000 (συν ΦΠΑ).
6. Nissan GT-R Nismo

Με την σφραγίδα της Nismo, το GT-R θα διατίθεται στην Ευρώπη από το καλοκαίρι του 2014. Για την κίνηση του Nissan GT-R Nismo φροντίζει ο γνωστός V6 κινητήρας των 3,8 λτ., ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και 665 Nm ροπής, καθώς έχει δεχτεί τις απαραίτητες «αναβαθμίσεις» του.
Παράλληλα, εφοδιάζεται με μεγαλύτερη και σταθερότερη πίσω αεροτομή, νέες απολήξεις της εξάτμισης, ζάντες που ξεχωρίζουν για τις κόκκινες λεπτομέρειες κατά μήκος του αμαξώματος.
Είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει προορισμό την πίστα, κάτι το οποίο μαρτυρούν ακόμη και τα ειδικά διαμορφωμένα ελατήρια και αμορτισέρ τα οποία φέρει, ενώ η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη, με τρεις επιλογές: Track, Race, Race +.
Το εντυπωσιακό ιαπωνικό μοντέλο των 600 ίππων και των 665 Nm ροπής επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα.
7. Porsche 911 GT3

Η 5η γενιά της 911GT3, ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, έρχεται να τεθεί επικεφαλής των καθαρόαιμων σπορ αυτοκινήτων Porsche με ατμοσφαιρικό κινητήρα. Ο κινητήρας μπόξερ, το κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και το  πλαίσιο, είναι εντελώς νέα και αποτελούν μια περαιτέρω εξέλιξη του πρωτότυπου 911 GT3, με εντυπωσιακά αυξημένες επιδόσεις.
Ισχύς: 475 ίπποι. Λόγος ισχύος προς βάρος: 3,0 χλγρ./ίππο. Επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα: σε 3,5 δευτερόλεπτα. Τελική ταχύτητα: 315 χλμ./ώρα. Χρόνος γύρου στο Nordschleife του Nürburgring: κάτω από 7:30 λεπτά. Ένα από τα κορυφαία της τεχνικά συστήματα είναι το σύστημα ενεργούς τετραδιεύθυνσης (Active Rear Wheel Steering), το πρώτο τέτοιο σύστημα που τοποθετείται σε αυτοκίνητο παραγωγής της Porsche.  Για πρώτη φορά προσφέρονται προαιρετικά και οι προβολείς πλήρους τεχνολογίας LED. Στη νέα 911 GT3 διατηρούνται όλες οι επιτυχημένες ιδιότητες ενός σπορ αυτοκινήτου που είναι κατάλληλο για αγωνιστική χρήση, με ακόμα πιο έντονα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης, πιο εξελιγμένη πρακτικότητα.
Το σύστημα κίνησης της νέας 911 GT3 αποτελείται από έναν κινητήρα μπόξερ 3,8 λίτρων που αποδίδει 475 ίππους στις 8.250 σ.α.λ., το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη της Porsche (PDK) και το σύστημα στον άξονα πίσω κίνησης που εξασφαλίζει υψηλή πρόσφυση.
8.  Devel Sixteen

Τον μαγικό αριθμό των 5000 ίππων φέρεται να αποδίδει το υπεραυτοκίνητο με τον V16 κινητήρα που φέρει το αυτοκόλλητο "Made in Dubai". Ονομάζεται Devel Sixteen και πραγματικά σου είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι αυτό το όχημα αναπτύσσει τελική ταχύτητα 560 χλμ/ώρα όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του (Vid)
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Devel Sixteen πραγματοποιήθηκαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντουμπάι . Αυτό το μικρό μηχάνημα υψηλές τεχνολογίας έχει το look μιας Lamborghini Egoista , με έναν... υπαινιγμό από τη Veneno στο πίσω μέρος.
Εμείς δεν γνωρίζουν καν από πού θα προέρχεται η δύναμη που θα δίνει την απίθανη τελική ταχύτητα των 560 χλμ./ώρα, ούτε αν τα ελαστικά είναι τέτοια που μπορούν να υποστηρίξουν αυτές τις ταχύτητες η την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,8 δευτερόλεπτα.
9.  Lamborghini  Huracan

Η νέα δημιουργία της Lamborghini φέρει την ονομασία Huracan και αποτελεί τον διάδοχο της Murcielago. Εξοπλίζεται με κινητήρα V10 που αποδίδει 610 ίππους και επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3.2 δευτερόλεπτα.
Όσον αφορά το όνομα Huracan, αυτό προέρχεται από τον κόσμο των ταυρομαχιών. Ο ταύρος Ουρακάν, της ισπανικής φυλής Conte de la Patilla, έμεινε την ιστορία για την επιθετικότητά του και αυτό το στοιχείο είναι που διακρίνει και την Lamborghini Huracan.
Οι αναλογίες της είναι ένας φόρος τιμής στην Gallardo, το αυτοκίνητο που αντικαθιστά. Ιδιαίτερα σέξι της στο πίσω μέρος , όπου οι γραμμές στο κάτω μέρος του μαρσπιέ , σε συνδυασμό με την εξάτμιση, τον προφυλακτήρα και το φτερό δημιουργούν ένα αίσθημα στιβαρότητας και δύναμης.
Αν και από το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει διαρρεύσει μόλις μια φωτογραφία εν τούτοις είναι αρκετή για να συμπεράνουμε ότι πρόκειται να μια θαυμάσια κατασκευή. Alcantara και δέρμα κυριαρχούν παντού, με αιχμηρά άκρα και εξαγωνικά μοτίβα διάσπαρτα παντού .
Ο κινητήρας είναι ένας V10 5.2 - λίτρων με 610 ίππους και συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
Το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, τα 200 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,9 και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ/ώρα.
10. W Motors Lykan Hypersport

Έχετε ακούσει για μια εταιρία, με βάση το Ντουμπάι τη W Motors; Αυτή είναι που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το Lykan Hypersport παρουσιάσθηκε πριν λίγο καιρό στην διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Κατάρ. Με 750 ίππους από έναν twin-turbo, εξακύλινδρο κινητήρα, το Hypersport ξεπερνά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα 400 χλμ./ώρα. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να απολαύσει ένα χλιδάτο εσωτερικό, με τις ραφές να είναι από χρυσό. «Αν δεν είναι τρελός κάποιος , δεν θα το αγοράσει» ομολόγησε πρόσφατα με αφοπλιστική ειλικρίνια εκπρόσωπος της εταιρίας.
Η τιμή αγοράς του αυτοκινήτου έχει προσδιοριστεί σε  2.700.000 ευρώ.πηγη