Έχετε βαρεθεί τα συνηθισμένα μπιφτέκια;

Ο σεφ  Κωνσταντίνος Μουζάκης έχει τη λύση!
 Δείτε 8 εναλλακτικές λύσεις για... κάθε λογής μπιφτέκια και ικανοποιήστε κάθε ουρανίσκο!Μπιφτέκια με θαλασσινα, μπιφτέκια με μαυρομάτικα, μπιφτέκια γεμιστά και άλλα πολλά πρωτότυπα είδη!

Γεύση απο θάλασσα
Ανοιγουμε με τα χέρια 800 γρ. μπακαλιάρο ή οποιοδήποτε φιλεταρισμένο ψάρι σε ψιλές ίνες. Το ζυμώνουμε με 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ, 1 ασπράδι αβγού, 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο, άνηθο, ½ φλιτζάνι σόδα (αναψυκτικό), 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα. Aν το μείγμα δεν βγει αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε αλεύρι και το αφήνουμε στο ψυγείο. Πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 7-8 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Mε καλαμαράκια και σουπιές
Λιώνουμε στο μπλέντερ 6 καλαμαράκια και μία μεγάλη σουπιά, και τα ζυμώνουμε με 4 φέτες μουλιασμένο ψωμί, 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένα, μαϊντανό, ρίγανη, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί, 2 κουτ. σούπας ξίδι και αλατοπίπερο. Ψήνουμε στον φούρνο πάνω σε μία στρώση πατάτες κυδωνάτες.
Με τόνο κονσέρβας
Στραγγίζουμε καλά 2 κονσέρβες τόνο και τον ζυμώνουμε με 3 βρασμένες πατάτες, φρέσκια ρίγανη, άνηθο ή μαϊντανό και κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ.
Tου οπωροπωλείου
Λιώνουμε στο μπλέντερ 4 πατάτες βρασμένες, 4 καρότα βρασμένα, 4 κρεμμύδια ωμά, 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα, δυόσμο φρέσκο ή ξερό, μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουτ. γλυκού κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Mεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε όση γαλέτα χρειαστεί για να σφίξει. Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα λαδώνουμε, τα περνάμε από γαλέτα και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Tα ψήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό φούρνο στους 200°C.
Μπιφτέκια με μαυρομάτικα
Λιώνουμε στο μπλέντερ 300 γρ. μαυρομάτικα βρασμένα. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο και 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα. Zυμώνουμε τα δυο μείγματα με 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουτ. γλυκού κύμινο, 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, ½ φλιτζάνι αλεύρι και αλατοπίπερο. Aφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα και πιπεριά Φλωρίνης
Ζυμώνουμε 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά με 2 σοταρισμένα κρεμμύδια, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ½ κουτ. γλυκού κύμινο, ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά, 1 σφηνάκι λευκό κρασί, 1 αβγό, 1 κουτ. σούπας κέτσαπ, 1 πρέζα κανέλα, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο. Πλάθουμε μπαλάκια και στο εσωτερικό τους βάζουμε κύβους από γραβιέρα, κολοκύθι και πιπεριά Φλωρίνης. Ξαναπλάθουμε τα μπιφτέκια για να καλυφθούν καλά τα υλικά της γέμισης και τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο ή στον φούρνο.
TIPS: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γραβιέρα με όποιο τυρί προτιμάμε. Πολύ γευστική ιδέα για τη γέμιση των μπιφτεκιών είναι και οι μπουκίτσες ροκφόρ.
Aλλιώτικα μπιφτέκια
Zυμώνουμε πολύ καλά σε μπολ 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 1 καρότο και 1 πράσινο μήλο τριμμένα στον τρίφτη, 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ, 2 πατάτες τριμμένες, αλάτι και πιπέρι. Aφήνουμε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, αφού τα λαδώσουμε για να μην κολλήσουν.
Μπιφτέκια από κιμά γαλοπούλας
Zυμώνουμε 500 γρ. κιμά από μπούτι γαλοπούλας ή κοτόπουλου, 1 καρότο τριμμένο, 1 κρεμμύδι περασμένο από το μπλέντερ μαζί με μία σκελίδα σκόρδο, 1 αβγό, 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη, 2 κουτ. σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Aφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Tα λαδώνουμε και τα ψήνουμε για 6-7 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι. Mόλις ψηθούν, στύβουμε 1 λεμόνι μέσα στο τηγάνι και μόλις το απορροφήσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά.