22 αγώνες, 55 γκολ – Όλοι οι τελικοί του Champions League από το 1992 μέχρι σήμερα

Κάθε τελικός είναι ξεχωριστός και τον θυμόμαστε για διαφορετικούς λόγους.
 Κάποιοι ξεχάστηκαν. Το koolnews.gr όμως είναι εδώ για να θυμίσει τους παλιούς και να μάθει στους νεώτερους την ιστορία του Champions League, από το 1992, όταν και πήρε την μορφή και την οργάνωση που γνωρίζουμε έως σήμερα. 

Μαρσέιγ-Μίλαν: 1-0 
Πρόκειται για το πρώτο Champions League, μετά την  Κυπέλλου Πρωταθλητριών εποχή και στο στέμμα πήγε για πρώτη και τελευταία φορά μέχρι σήμερα στη Γαλλία. Η Ολυμπίκ Μαρσέιγ, αφού απέκλεισε στον α’ γύρο την Ιρλανδική, Γκελντοράν με συνολικό σκορ 8-0, συνέχισε στον β’ γύρο όπου στον δρόμο της έπεσε η Ντιναμό Βουκουρεστίου.
Οι Μασσαλοί πέρασαν τους Ρουμάνους, με συνολικό σκορ 2-0. Στην φάση των ομίλων η ομάδα της Νότιας Γαλλίας τερμάτισε πρώτη, ανάμεσα στις Ρέιντζερς, Μπριζ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στον τελικό του Μονάχου, μέ 65.000 κόσμο η Μαρσέιγ πανηγύρισε το πρώτο της τρόπαιο καθώς κέρδισε την Μίλαν, με 1-0. Σκόρερ του «χρυσού» τέρματος ήταν ο Μπαζίλ Μπολί στο 44ο λεπτό.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ, συμμετείχε και η ΑΕΚ η οποία αποκλείστηκε από την Αϊντχόφεν στον β’ γύρο της διοργάνωσης.
 συνέχεια εδώ