Ο φωτογράφος του πολέμου: Ο ατρόμητος Τάιλερ Χικς μοιράζεται τις αναμνήσεις του

Ο Φωτορεπόρτερ Τάιλερ Χικς, είναι πραγματικά αυτό που θα έλεγε κανείς «ατρόμητος».
 Με την κάμερα του έχει ακολουθήσει τις βίαιες συγκρούσεις σε Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη και απαθανάτισε και την πρόσφατη σφαγή στο Mall του Ναιρόμπι.

Μιλώντας στο Σεμινάριο Φωτογραφίας του National Geographic 2014, μια ετήσια γιορτή της φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, μοιράζεται με το κοινό τις εμπειρίες του από την φωτογράφηση των πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και για τη σοκαριστική μαζική σφαγή στο Ναιρόμπι, όπου κατοικεί και ο ίδιος.
«Το θέμα με τη φωτογραφία του πολέμου είναι σε μια σταθερή εικόνα όταν αφαιρέσουμε τα πάντα, τον ήχο και εκρήξεις και τις σφαίρες και την αδρεναλίνη, μένει η προσωπική εμπειρία του να είσαι εκεί, μερικές φορές ως κάτι πολύ διαφορετικό. Οταν βλέπω αυτές τις εικόνες αργότερα, θυμάμαι τις στιγμές. Νομίζω ότι χρωστάω στον εαυτό μου και σε αυτούς τους ανθρώπους να το θυμάμαι πάντα αυτό. Μερικές φορές οι άνθρωποι λένε 'θα πρέπει να προσπαθήσεις να ξεπεράσεις και να ξεχάσεις καταστάσεις' και απαντώ 'όχι, αυτό θα ήταν ασέβεια»
Ο Τάιλερ Χικς είναι βασικός φωτογράφος στο The New York Times και πρόσφατα πήρε το βραβείο Πούλιτζερ 2014 στην κατηγορία Breaking News Photography και το χρυσό μετάλλιο Robert Capa από το Overseas Press Club.
















O Τάιλερ Χικς
πηγή