Λαχταριστή συνταγή από τον chef Γιάννη Λουκάκο
Για τη σάλτσα με τις πιπεριές και τα μανιτάρια:
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε τις κουρκουμπίνες με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την ξινομυζήθρα.
πηγή
Υλικά
- ελαιόλαδο - 120 γρ.
- κοτόπουλο - 350 γρ. στήθος
- μανιτάρια - 120 γρ. στρογγυλά, κομμένα σε φέτες
- Κρεμμύδι - 150 γρ. κομμένο σε μέτριο καρέ
- πιπεριά - 120 γρ. κόκκινες, κομμένες σε μέτριο καρέ
- πιπεριά - 120 γρ. κίτρινες, κομμένες σε μέτριο καρέ
- Σκόρδο - 30 γρ. , ψιλοκομμένο
- Κρασί - 100 γρ. λευκό
- Σάλτσα ντομάτας - 500 γρ.
- Νερό - 150 γρ.
- Δενδρολίβανο - 4 γρ. ψιλοκομμένο
- Βούτυρο - 80 γρ.
- Παρμεζάνα - 100 γρ. , τριμμένη
- κουρκουμπίνες - 500 γρ. Βρασμένες ή νιόκι
- Ξινομυζήθρα - 150 γρ.
Εκτέλεση
Μαγειρεύει ο chef Γιάννης Λουκάκος.Για τη σάλτσα με τις πιπεριές και τα μανιτάρια:
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε τις κουρκουμπίνες με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την ξινομυζήθρα.
πηγή