Αθήνα
+18...+28° C

Κουρκουμπίνες με κοτόπουλο και σάλτσα από μανιτάρια, πιπεριές και ντομάτα.

Λαχταριστή συνταγή από τον chef Γιάννη Λουκάκο

Υλικά

Εκτέλεση

Μαγειρεύει ο chef Γιάννης Λουκάκος.
Για τη σάλτσα με τις πιπεριές και τα μανιτάρια:
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε τις κουρκουμπίνες με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την ξινομυζήθρα.
πηγή