Η Penelope Cruz έγινε 40 κι ακόμα στοιχειώνει τα όνειρά μας

Γιορτάζει τα 40ά γενέθλια της; Κι όμως η θεότητα Penelope Cruz πάτησε τα δεύτερα -άντα και πολύ το χαίρεται. 
Αν ήταν να είναι όλες οι 40άρες έτσι, δεν είχαμε να φοβόμαστε τίποτα. Γοητευτική, σέξι, σαγηνευτική και απαράμιλλα κομψή. Penelope είσαι πρότυπο προς μίμηση.


Γεννημένη στις 28 Απριλίου 1974 είναι Ισπανίδα ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της το 1991 όταν ήταν 16 ετών στην τηλεόραση και ένα χρόνο μετά έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Jamón, Jamón. Έγινε γνωστή με τους ρόλους της στις ταινίες Vanilla Sky και Blow. Και οι δύο αυτές ταινίες κυκλοφόρησαν το 2001 και έγιναν εισπρακτικές επιτυχίες. Από τότε φαινόταν το κορίτσι.

Έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Εντουάρντο, ο οποίος είναι τραγουδιστής και μια μικρότερη αδερφή, τη Μόνικα, η οποία είναι ηθοποιός. Αρχικά δεν είχε φιλοδοξίες να γίνει ηθοποιός και εστίασε την προσοχή της στο χορό, έχοντας κάνει μαθήματα κλασικού μπαλέτου για εννέα χρόνια. Έκανε μαθήματα ισπανικού μπαλέτου για τρία χρόνια και θέατρο για τέσσερα χρόνια στο σχολείο Κριστίνα Ρότα της Νέας Υόρκης.

Στην εφηβεία έγινε λάτρης του κινηματογράφου μετά την προβολή της ταινίας Δέσε Με του Πέδρο Αλμοδόβαρ (τυχαίο;) Ξεκίνησε να πηγαίνει σε δοκιμαστικά αλλά δεχόταν διαρκώς την απόρριψη. Η ίδια έχει πει "'Ήμουν πολύ εξωστρεφής σαν παιδί. Διάβαζα όταν ήμουν στο λύκειο τα βράδια, μάθαινα μπαλέτο και πήγαινα σε δοκιμαστικά. Έψαξα για έναν ατζέντη αλλά με έδιωξε τρεις φορές επειδή ήμουν ένα μικρό κοριτσάκι αλλά εγώ συνέχιζα να πηγαίνω. Είμαι ακόμα μαζί της μετά από τόσα χρόνια."

Χαρακτηρίστηκε ως σύμβολο του σεξ μετά τη γυμνό πέρασμα από την ταινία Jamón, Jamón. Σε μια συνέντευξή της το 1999, η Cruz δήλωσε ότι "Ήταν ένας σπουδαίος ρόλος αλλά δεν ήμουν πραγματικά έτοιμη να κάνω γυμνό. Δεν το έχω μετανιώσει επειδή ήθελα να αρχίζω να δουλεύω και μου άλλαξε τη ζωή." Το Jamón, Jamón έλαβε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς ενώ και ερμηνεία της Cruz ξεχώρισε με μεγάλη μερίδα των κριτικών να περιγράφουν την ενσάρκωσή της στο ρόλο της Σίλβια ως "μαγική".

Η ''Πόλη του Πάθους'' ήταν η πρώτη αμερικανική ταινία στην οποία συμμετείχε, εν έτει 1998. Ακολούθησαν οι ταινίες Don Juan και Το Κορίτσι των Ονείρων σου (The Girl of Your Dreams) και το 1999 ξανασυνεργάστη με τον Αλμοδόβαρ στην ταινία Όλα για τη μητέρα μου. Η ταινία έλαβε εξαιρετικές κριτικές και έγινε εισπρακτική επιτυχία φτάνοντας τα 67 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Το περιοδικό Variety επαίνεσε την ερμηνεία της και πρόσθεσε ότι η Cruz διαθέτει μια γοητευτική προφορά. Αυτό με την προφορά να λέγεται. Πολύ σέξι, πολύ σέξι.

Το 2001 ήταν μια σημαντική χρονιά για την καριέρα της. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες Vanilla Sky και Blow. Σε σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου, το Vanilla Sky ήταν η αμερικανική εκδοχή της ταινίας Άνοιξε τα Μάτια σου. Η ερμηνεία της πήρε καλά σχόλια με τον κριτικό του BBC Μπράντον Γκρέιντον να λεέι ότι η Penelope "είναι μια μαγική παρουσία στην οθόνη". Η επόμενη ταινία της είχε άρωμα Ελλάδας. Πρωταγωνίστησε στην ταινία ''Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι'' υποδυόμενη την Ελληνίδα Πελαγία, η οποία ερωτεύεται έναν άλλο άνδρα ενώ ο αρραβωνιαστικός της μάχεται στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ταινία απέφερε στα ταμεία 62,1 εκατομμυρια δολάρια παγκοσμίως.

Το 2007 εμφανίστησε στις ταινίες Η Ερωμένη του Ταυρομάχου (Manolete) και Όνειρα Γλυκά (The Good Night). Αλλά αυτά δεν είναι τα σημαντικά. Την ίδια χρονιά,μετά από αποτυχημένες σχέσεις, γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της. Javier Bardem και Penelope ξεκινούν να βγαίνουν στις αρχές του 2007 και παντρεύονται τον Ιούλιο του 2010. Στις 22 Ιανουαρίου 2011 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Λίο Ενσίνας Μπαρδέμ και στις 23 Ιουλίου 201 τη Λούνα.

Το 2008, πρωταγωνίστησε στο Vicky Cristina Barcelona σε σκηνοθεσία του Γούντι Άλεν. Υποδύθηκε τη Μαρία Έλενα, μια ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα. Για την ερμηνεία της έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και κέρδισε το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου. Ήταν η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός που βραβεύτηκε με Όσκαρ. Να τα λέμε κι αυτά.

Το 2010, η Penelope έκανε μια μικρή εμφάνιση στην ταινία Sex and the City 2. Ακολούθησε η συμμετοχή στην τέταρτη ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής. Την 1η Απριλίου 2011 η Cruz απέτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ και έγινε η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός που αποκτά αστέρι. Αστέρι είσαι μόνη σου Penelope τι να το κάνεις στη λεωφόρο; Περιττά πράγματα.
 
 
Πηγή: Cosmo.gr (επίσημο συνεργάτη τoυ Μen's Guide)