Σαρλότ με κρέμα λεμόνι και μαρμελάδα φρούτων του δάσους!

Η συνταγή είναι συνδυασμός 2 σαρλότ(από μια πήρα την κρέμα και από την άλλη την ιδέα!)

Υλικά:
30 σαβουαγιάρ
μαρμελάδα φρούτα του δάσους (ή και φράουλα θα ταιριάζει)
5γρ.ζελατίνη σε φύλλα
3 κρόκοι αυγών
100γρ. ζάχαρη
30γρ.χυμός λεμονιού
25γρ.βούτυρο
λίγο ξύσμα λεμονιού
250γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Υλικά για τα σαβουαγιάρ:
4αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
80γρ. ζάχαρη
40γρ.αλεύρι κοσκινισμένο
50γρ.κορν φλάουρ κοσκινισμένο

Εκτέλεση για σαβουαγιάρ: 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα (σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ και όχι στην πιο δυνατή) και αφού γίνει σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλέυρι και κορν φλάουρ, ανακατεύουμε με μαρίζ(κουτάλα σιλικόνης) και ρίχνουμε και τους κρόκους και ανακατεύουμε προσεχτικά.
Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, μπαστουνάκια (όχι πολύ παχουλά!)με απόσταση μεταξύ τους. Θα βγούνε σίγουρα 2 ταψάκια. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε φούρνο. Βγάζουμε,αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ξεκολλάμε.


Εκτέλεση για κρέμα λεμονιού:
Βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπωλ με πολύ κρύο νερό και αφήνουμε να μαλακώσουν.
Σε μπεν μαρί βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού. Σε λίγο αφού αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα στύψουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για να λιώσουν και συνεχίζουμε μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρά αλλά όχι να βράσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα.
Μόλις λιώσει το βούτυρο αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει,ανακατεύοντας κάθε τόσο. Δεν το αφήνουμε και πολύ γιατί θα σφίξει!
Αφού έχει πέσει η θερμοκρασία ενσωματώνουμε  την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος(δηλαδή την έχουμε χτυπήσει σαν γιαούρτι).


Συναρμολόγηση:
Αν δεν έχουμε φόρμα σαρλότ, στρώνουμε μεμβράνη σε ένα μπωλ(εγώ έβαλα σε ένα κατσαρολάκι!!). Καλύπτουμε τον πάτο με σαβουαγιάρ και τα τοιχώματα (κόβουμε αν προεξέχουν) και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με μαρμελάδα (αν θέλουμε μπορούμε να τη ζεστάνουμε και λίγο).
Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, στρώνουμε άλλα λίγα σαβουαγιάρ, λίγη μαρμελάδα πάλι και την υπόλοιπη κρέμα και τέλος σαβουαγιάρ.
Αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο και όταν την βγάλουμε ξεφορμάρουμε ανάποδα σε πιατέλα (λόγω μεμβράνης βγαίνει πανεύκολα). Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγη παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και μαρμελάδα.



Παρατηρήσεις:
- Ο συνδυασμός κρέμας λεμονιού με την μαρμελάδα αυτή είναι πολύ πετυχημένος και δίνει ένα γλυκό ελαφρύ για μετά από ένα γεύμα αν δεν θέλετε κάτι βαρύ σοκολατένιο.
- Δεν έβρεξα τα σαβουαγιάρ με κάποιο σιρόπι ,δεν υπήρχε στη συνταγή έτσι κι αλλιώς, αλλά τα προτιμούσα έτσι αφράτα.


πηγή