Όσα δεν ξέρατε για τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα!

Σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας στο εξωτερικό και μια από τις πιο μεγάλες σας αγωνίες είναι να καταφέρετε στις μέρες της απόδρασης σας να δείτε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης που έχετε επιλέξει.

 Υπάρχουν, όμως, κάποια μυστικά που δεν τα γράφουν οι τουριστικοί οδηγοί και αξίζει να γνωρίζετε!

Η Huffington Post μας αποκαλύπτει χρήσιμες πληροφορίες για μερικά από τα δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου!

Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι απότομο και ανηφορικό


Για να φτάσετε στο χαμηλότερο δυνατό σημείο εισόδου για μια βόλτα κατά μήκος του διάσημου Σινικού Τείχους, θα χρειαστεί να ανεβείτε 4.000 σκαλοπάτια!

Η Μόνα Λίζα είναι ακριβοθώρητη


Μια διαχωριστική γραμμή κρατά τους επισκέπτες μακριά από τον πίνακα, ενώ το πλήθος κόσμου που συνωστίζεται μπροστά του, κρατώντας φωτογραφικές μηχανές θα σας απομακρύνει ακόμα περισσότερο.

Μπορείτε να αγγίξετε τα ερείπια στην Πομπηία


Αν η Μόνα Λίζα είναι εκτός ορίων, θα σκεφτόσαστε ότι τα αρχαία ερείπια περικλείονται σε ένα τεράστιο γυάλινο κουτί. Ωστόσο, μπορείτε να αγγίξετε, ακόμα και να καθίσετε στα απομεινάρια της Πομπηίας.

Τα άλατα Νεκράς Θάλασσας θα “κάψουν” τα μάτια σας


Μπορεί η λέξη “καίω” να μην είναι ο σωστός ιατρικός όρος, αλλά μια βουτιά στη Νεκρά θάλασσα θα σας αποδείξει ότι είναι μια από τις θάλασσες με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα της σε αλάτι στον κόσμο. Αποφύγετε την επαφή του νερού με τα μάτια και αν το καταπιείτε ζητήστε τη βοήθεια από τους ναυαγοσώστες.

Οι καταρράκτες Iguazu μπορεί να είναι ... καφέ;


Όταν φαντάζεστε έναν από τους πιο θεαματικούς καταρράκτες στον κόσμο, σκέφτεστε τυρκουάζ νερά που πέφτουν με απίστευτη ταχύτητα σε κρυστάλλινες λίμνες. Στην περίπτωση του καταρράκτη Iguazu, τα νερά είναι πιο κοντά στον τόνο του πλούσιου σε άρωμα και γεύση καφέ της Βραζιλίας, καθώς σε ορισμένα σημεία λόγω της αποψίλωσης των δασών και της έντονης βροχόπτωσης η περιεκτικότητα σε χώμα είναι μεγάλη.

Υπάρχει ταχύτερη διαδρομή για την κορυφή του Πύργου του Άιφελ


Το να ανεβείτε στην κορυφή του συμβόλου του Παρισιού δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που ξοδεύουν πολλές ώρες περιμένοντας μια θέση στο ασανσέρ. Για να φτάσετε νωρίτερα στο πολυπόθητο σημείο με την καλύτερη θέα της πόλης, μπορείτε να αγοράσετε online εισιτήρια, που θα σας εξασφαλίσουν μια πιο γρήγορη είσοδο ή απλά να ανεβείτε με τις σκάλες στο δεύτερο επίπεδο και από εκεί να πάρετε το ασανσέρ.

Ο Πύργος της Πίζας δεν γέρνει πλέον τόσο πολύ


Μια νέα συντήρηση του Πύργου έχει οδηγήσει στην ανάκτηση μιας πιο κάθετης θέσης, σχεδόν μιας ίντσας μεταξύ του 2001 και του 2013. Μάλιστα πολλοί επισκέπτες διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουν στο σημείο του αξιοθέατου. Οι περισσότεροι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν φωτογράφιση στον πύργο και τίποτα άλλο.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας είναι για λίγους


Θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση εισιτηρίων πολύ καιρό πριν για να γίνετε ένας από τους “εκλεκτούς” που θα καταφέρουν να μπουν στο παρατηρητήριο, που βρίσκεται στο στέμμα του αγάλματος. Μπορείτε να κλείσετε μόλις τέσσερις θέσεις σε κάθε κράτηση και δεν θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε νέα κράτηση, να δεν περάσουν έξι μήνες.

Οι κήποι των Βερσαλλιών είναι πιο εντυπωσιακοί από το παλάτι


Δεν πρόκειται απλά για έναν χαριτωμένο κήπο με λουλούδια, που αγκαλιάζει ένα κάστρο. Οι μεγαλόπρεποι κήποι των Βερσαλλιών καταλαμβάνουν έκταση 2.000 στρεμμάτων με παραμυθένια συντριβάνια και ρομαντικά μονοπάτια. Μην τους χάσετε!

Δεν είναι τόσο εύκολο να δείτε από κοντά τον “Μυστικό Δείπνο” του Ντα Βίντσι


Ο διάσημος πίνακας του Ντα Βίντσι δεσπόζει στη Μονή Santa Maria delle Grazie στο Μιλάνο. Για να τον δείτε από κοντά θα χρειαστεί να κλείσετε μια ιδιωτική επίσκεψη, τουλάχιστον δυο μήνες πριν και μπορείτε να παραμείνετε στο χώρο που φυλάσσεται για 15 λεπτά. Εάν τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, μπορείτε να ελπίσετε σε κάποια ακύρωση ή να κλείσετε μια θέση σε μια ξενάγηση, που περιλαμβάνει και αυτή τη στάση.

Οι φωτογραφίες απαγορεύονται στην Καπέλα Σιξτίνα


Ακόμα κι αν προσπαθήσετε να αποκτήσετε κρυφά το πολυπόθητο κλικ, η φύλαξη είναι τόσο αυστηρή, ώστε είναι σχεδόν αδύνατο.

Μια βόλτα στο Grand Canyon δεν είναι εύκολη υπόθεση


Η θέα από το παρατηρητήριο είναι μαγευτική και η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη. Αν αναζητάτε κάτι περισσότερο, μην υπολογίζετε σε μια ανέμελη βόλτα στο Grand Canyon. Η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν εύκολες διαδρομές μέσα ή έξω από το φαράγγι. Διοργανώνονται ημερήσιες εκδρομές, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν δύσβατα μονοπάτια, δύσκολες καιρικές συνθήκες και πλήρη απουσία νερού.

Οι μοναχικές στιγμές στη Φοντάνα ντι Τρέβι είναι σπάνιες


Θα περιμένετε αρκετά για να βγάλετε τη φωτογραφία που θέλετε μπροστά στο πιο διάσημο συντριβάνι της Ρώμης. Οι τουρίστες κατακλύζουν το μέρος, σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.
πηγή