Αθήνα
+18...+28° C

Ψωμί πίτσα που θα λατρέψετε!

Το πιο λαχταριστό ψωμί που έχουμε φάει!!! Φοβερή συνταγή και πολύ εντυπωσιακή εάν την επιλέξουμε για το πάρτυ που θα ετοιμάσουμε.
 Ψωμί σαν πίτσα, ή πίτσα σαν ψωμί. Πείτε το όπως θέλετε!!!

Υλικά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
  • 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 3 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κουταλιά ζάχαρη
  • 2 ½ φλιτζάνια με διάφορα υλικά για πίτσα. Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνει πεπερόνι, λιαστές ντομάτες, πράσινα κρεμμύδια, ελιές, κόκκινες και πράσινες πιπεριές γλυκιές  (όλα αυτά κομμένα σε μικρά κομματάκια)
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με κουτάλι λίγο μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Ρίχνουμε τα υλικά για την πίτσα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για άλλη μία ώρα.
Μετά τη μία ώρα αλευρώνουμε μία επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα. Πασπαλίζουμε μοτσαρέλα και στη συνέχεια διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση (κατά μήκος της μακριάς πλευράς ) και πιέζουμε καλά τις άκρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε τη φραντζόλα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Εάν θέλουμε, στα 15 λεπτά σκεπάζουμε τη φραντζόλα με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει πολύ σκούρο χρώμα το ψωμί μας. Περίπου 3 λεπτά πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, αλείφουμε ελαφρά το ψωμί με ελαιόλαδο. Το αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε φέτες.

Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι από το:  http://www.inspiredbycharm.com/
3
4
5
6
1