Αθήνα
+18...+28° C

Λαχταριστό κείκ με φράουλα

Ξεκινήστε τη μέρα σας,με ένα λαχταριστό κείκ με φράουλα,απο τον μετρ του είδους Στέλιο Παρλιάρο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
- 250 γρ. βούτυρο LURPAK
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 250 γρ. αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
- 200 γρ. πούλπα φράουλα/ 200 γρ. πολτοποιημένες φράουλες
- 230 γρ. αμυγδάλο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 30 γρ. πολτοποιημένες φράουλες
- 40 γρ. πολτοποιημένες φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου φουσκώσουν αρκετά. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και τις πολτοποιημένες φράουλες. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το κορν φλάουρ και το βάζουμε στο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε και την σκόνη αμυγδάλου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε την άχνη με την πούλμπα φράουλας. Γλασάρουμε το κέικ ζεστό.