Αστέρια που έσβησαν νωρίς με τα ναρκωτικά μία από τις βασικές αιτίες!



 
Στα 32 ο Μπρους Λι, στα 24 Τζέιμς Ντιν, ο Τζιμ Μόρισον, Doors στα 27, Στα 23 ο Ρίβερ Φένιξ, 35 η Μέριλυν, 42 ο Έλβις κ.α.


 

Η είδηση του απρόσμενου θανάτου του Χιθ Λέτζερ στα 28 του μόλις χρόνια σόκαρε τους φίλους του κινηματογράφου και τους συναδέλφους του. Η καριέρα του είχε αρχίσει να απογειώνεται -στο ενεργητικό του είχε ήδη μία υποψηφιότητα για Οσκαρ για την ερμηνεία του στο «Βrokeback mountain»- ενώ δεν απασχολούσε την κοινή γνώμη με κουτσομπολιά για την προσωπική του ζωή, ούτε και ζούσε έξαλλα. Το τελευταίο καιρό και μετά τον χωρισμό του από τη Μισέλ Ουίλιαμς, είχε κάπως κλειστεί στον εαυτό του, ενώ όπως έλεγε σε φίλους του τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν ήταν από τα χειρότερά του, αφού έμεινε μακριά από τη δίχρονη κόρη του, Ματίλντα. Είχε μάλιστα παραδεχτεί ότι τον τελευταίο καιρό κοιμόταν 2 μόλις ώρες τη νύχτα. Η κακή του αυτή ψυχολογική διάθεση και το γεγονός ότι στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, όπου και βρέθηκε νεκρός, υπήρχαν χάπια, έκαναν κάποιους να μιλήσουν για αυτοκτονία, ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα γίνουν γνωστά σύντομα, αφού χρειάστηκε να διενεργηθούν κι επιπλέον τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο Λέτζερ πέθανε νέος, όπως τόσοι και τόσοι ηθοποιοί και τραγουδιστές που «έζησαν για το σήμερα» και για τους «οποίους το αύριο δεν ήρθε ποτέ», όπως λέει και το τραγούδι των Black Sabbath. Ηταν αυτοί που δεν πρόλαβαν να φθαρούν, να γεράσουν ή να παραμορφωθούν με τα πάσας φύσης Μπότοξ, να δουν το άστρο τους να δύει αργά και βασανιστικά. Πέθαναν νέοι και έμειναν για πάντα στη μνήμη αναλλοίωτοι από τον χρόνο, για πάντα είδωλα.
Γράφει η Χρυσούλα Κατσαρού, e-go.gr
Ο Τζέιμς Ντιν αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του σταρ που «έφυγε» νωρίς, στα 24 του. Ο «επαναστάτης χωρίς αιτία» του Χόλιγουντ, με συχνές κρίσεις κατάθλιψης, καταχρήσεις ποτού και ναρκωτικών, λάτρευε την ταχύτητα η οποία και τον σκότωσε, όταν καθ οδόν σε ράλι, τράκαρε μετωπικά και πέθανε ακαριαία.
Η Μέριλιν Μονρόε, η πιο σέξι γατούλα του Χόλιγουντ πέθανε στα 36 της. Αν και την ποθούσαν όλοι, εκείνη ένιωθε μόνη. Παρέα της τα χάπια και το αλκοόλ που τη σκότωσαν. Ο «Λατίνος εραστής» Ροδόλφο Βαλεντίνο πέθανε στα 31 του χρόνια. Εμεινε για πάντα ωραίος και τον τάφο του επισκέπτονται ακόμα και σήμερα θαυμάστριές του. Η Τζιν Χάρλοου, άλλη σέξι του Χόλιγουντ, πέθανε στα 26 της, ο Μοντγκόμερι Κλιφτ με το κυνηγημένο βλέμμα που τόσο συγκινούσε τις γυναίκες στα 45 του, η Νάταλι Γουντ στα 43 της από πνιγμό (η τραγική ειρωνεία είναι ότι πάντοτε η Γουντ φοβόταν το νερό).

Ο Μπρους Λι στα 32 του από αλλεργικό σοκ εξαιτίας του παυσίπονου που του είχε χορηγηθεί. Πάντως, η επίσημη αιτία του θανάτου δεν ικανοποίησε τους θαυμαστές του και σύντομα άρχισαν να κυκλοφορούν πλήθος σεναρίων: ότι πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, στοιχείο πάντως που δεν μπορεί να ενισχυθεί από τα ίχνη μαριχουάνας που βρέθηκαν στην νεκροψία.
Οτι τον σκότωσε η μαφία του Χονγκ Κονγκ επειδή είχε αρνηθεί να τους δώσει χρήματα για προστασία, πράγμα που συνήθιζαν εκείνη την εποχή να κάνουν οι Κινέζοι σταρ του σινεμά. Οτι πέθανε κατά τη διάρκεια του σεξ. Οτι τον δολοφόνησαν οργισμένοι δάσκαλοι πολεμικών τεχνών επειδή μέσα από τις ταινίες του πρόδιδε τα μυστικά της «τέχνης» τους.
Οτι πέθανε εξαιτίας της απάνθρωπης εκπαίδευσης στην οποία είχε υποβάλει τον εαυτό του. Ο θάνατος δε του γιου του Μπράντον, στα 28 του από ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, Το Κοράκι, έκανε πολλούς να μιλήσουν για κατάρα που κυνηγάει την οικογένεια Λι.
Το 1982, ο Τζον Μπελούσι πεθαίνει στα 33 του χρόνια. Βρέθηκε νεκρός σε σπίτι στο Λος Αντζελες και ως επίσημη αιτία θανάτου δίνεται η κατάχρηση ναρκωτικών.

Εντεκα χρόνια αργότερα φεύγει στα 23 του μόλις χρόνια από υπερβολική δόση ηρωίνης και κοκαϊνης, ένας από τους πιο δημοφιλείς και πολλά υποσχόμενος ηθοποιός της γενιάς του, ο Ρίβερ Φοίνιξ.
Μία μόλις εβδομάδα πριν από τον θάνατο του Λέτζερ, ο Μπραντ Ρένφρο, ανερχόμενος σταρ στο Χόλιγουντ, μας αποχαιρέτησε στα 25 του. Εικάζεται πως το κοκτέιλ ηρεμιστικών και αλκοόλ ευθύνεται για τον θάνατό του. Εναν χρόνο νωρίτερα, η Αννα Νικόλ Σμιθ, μοντέλο, ηθοποιός, πέθανε στα 39 της. Είχε χάσει τον γιο της λίγο καιρό πριν, και παρ όλο που είχε φέρει στη ζωή ένα κοριτσάκι, οι οικείοι της ισχυρίζονται πως δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα του θανάτου του γιου της. Καταρρέει σε δωμάτιο ξενοδοχείου από από υπερβολική δόση χαπιών. Είχε μόλις γίνει μαμά για δεύτερη φορά.
Στα 22 της σε αεροπορικό δυστύχημα χάνει τη ζωή της η τραγουδίστρια και ηθοποιός Αλάγια.
Πολλοί είναι οι τραγουδιστές που χάθηκαν νέοι, λες και το die young γράφτηκε ειδικά για αυτούς: το 1977 σε ηλικία μόλις 42 ετών πεθαίνει ο «βασιλιάς» Ελβις Πρίσλέϊ. Αιτία θανάτου η καρδιακή αρρυθμία, ένας θάνατος που ήρθε πιο γρήγορα κυρίως λόγω της κακής διατροφής, των εξουθενωτικών ωραρίων αλλά και των φαρμάκων που χρησιμοποιούσε σε μεγάλες ποσότητες.
Ο Μάικλ Χάτσενς του συγκροτήματος INXS βρέθηκε το 1997, σε ηλικία 37 χρόνων, κρεμασμένος από τη ζώνη του στο δωμάτιό του, σε ξενοδοχείο του Σίδνεϊ.
Ο Κερτ Κομπέιν των Νιρβάνα βρέθηκε νεκρός στα 27 του στο σπίτι του στο Σιάτλ. Είχε αυτοπυροβοληθεί, μία μέρα μετά την «απόδρασή» του από κλινική αποτοξίνωσης.
Ο Κομπέιν είχε καταφύγει στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ για να αντέξει την πίεση των μίντια, αλλά και τη χρόνια κατάθλιψη που τον βασάνιζε. Στο μήνυμα που άφησε έγραφε πως «είναι καλύτερα να καείς παρά να σβήσεις». Ο Σιντ Βίσιους (κιθαρίστας των Sex Pistols) ήταν γνήσιος εκφραστής του κινήματος του πανκ: βίαιος, αναρχικός, υπερβολικός, καταστροφικός και απαθής. Η προσωπική του φιλοσοφία «ζήσε γρήγορα, πέθανε νέος» τον οδήγησε σε μια ζωή γεμάτη καταχρήσεις, η οποία και τελείωσε στα 21 του μόλις χρόνια.
Ο Ιαν Κέρτις (των Joy Division) κρεμάστηκε στα 23 του. Ο Τζιμ Μόρισον των Doors πέθανε στα 27 του, κατά πολλούς από υπερβολική δόση ηρωίνης. Πάντως, δεν έγινε επίσημη αυτοψία, οπότε τα ερωτηματικά για τον θάνατό του έμειναν αναπάντητα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω από το όνομά του, μύθος που τον ήθελε να ζει κάπου απομονωμένος. Είκοσι επτά χρονών ήταν και η Τζάνις Τζόπλιν όταν βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λος Αντζελες από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Και ο Τζίμι Χέντριξ, κορυφαίος κιθαρίστας όλων των εποχών για πολλούς, πέθανε στα 27 του. Ως επίσημη αιτία θανάτου προσδιορίστηκε η αναρρόφηση τροφών, ωστόσο, οι συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό του παραμένουν αδιευκρίνιστες.