Υδρα: Άγκυρα... στο νησί που μάγεψε την Σοφία Λόρεν

Σε απόσταση «αναπνοής» από την πόλη του νέφους, του άγχους και της φασαρίας είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Ανάμεσά τους η άλλοτε κοσμοπολίτικη Υδρα, που σε κάνει μέσα σε λίγες ώρες να αποφορτιστείς από όλη την ένταση της καθημερινότητας.

kanoni
Μπαίνοντας στο φλάινγκ ντόλφινγ από τον Πειραιά (δεν έχει πλέον πλοίο της γραμμής) σε μιάμισι περίπου ώρα βρίσκεσαι στον «παράδεισο» της ηρεμίας.
SPITI
Χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς ηχορύπανση, χωρίς μετακινήσεις που να απαιτούν μέσο μεταφοράς.
Η ησυχία…του νησιού σε «αγκαλιάζει» από την σιτγμή που θα κατέβεις από το καράβι.
ydra 13 2
Τα καφέ στη σειρά σε «περιμένουν» για ένα παγωμένο ρόφημα. Είναι τα «σημεία αναφοράς» της Υδρας, ιδιαίτερα στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις, αφού δίπλα ακριβώς ρίχνουν άγκυρα τα πλοία.
ydra1
Εχοντας περάσει από το νησί, μεγάλες προσωπικότητες, οι Υδραίοι γνωρίζουν καλά τι θέλει ο επισκέπτης για να φύγει ευχαριστημένος αλλά και να επανέλθει.
peykaki
Κρατούν τις τιμές σε πολύ λογικά επίπεδα, τόσο στα δωμάτια όσο και στα εστιατόρια. Στο νησί υπάρχουν ξενοδοχεία για μεγάλα «βαλάντια» αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε πολύ καλές τιμές.
TAVER
Η γραφικότητα της Υδρας έχει μαγέψει πολλούς σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. Εκεί άλλωστε γυρίστηκε και η διάσημη ταινία με τη Σοφία Λόρεν «Το παιδί και το δελφίνι» που έκανε την Υδρα ξακουστή σε όλο τον κόσμο.
istio
Δεν είναι όμως και λίγες οι ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που γυρίστηκαν στο νησί… Η Υδρα έχει βέβαια μεγάλη ιστορία, που «μαρτυρά» το σπίτι της Μπουμπουλίνας, του Κουντουριώτη, αλλά και το Μουσείο της, που φιλοξενεί ιδιαίτερα το καλοκαίρι πολλές εκθέσεις ζωγραφικής αλλά και συναυλίες.
voutia
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως στο νησί υπάρχει και παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών. Τυχαίο; Εχοντας μπροστά τους αυτή την απέραντη ομορφιά, πολλοί είναι οι ζωγράφοι που εμπνεύστηκαν από αυτήν. YDRONE
 Πρώτος και καλύτερος ο Παναγιώτης Τέτσης που κατάγεται κι από το νησί αλλά και ο Χρίστος Καρράς που μένει πλέον σχεδόν μόνιμα εκεί.
lagi
Το απέραντο γαλάζιο με τους γλάρους να «φλερτάρουν» με την θάλασσα, έχει αποτυπωθεί σε πολλά έργα του Χρίστου Καρρά , ενώ ο Τέτσης έχει ζωγραφίσει πολλά σημεία της Υδρας.
lagoudera
Το νησί σε «μαγεύει» αμέσως με την όμορφη και συνάμα λίγο άγρια ομορφιά του. Βράχια που «παίζουν» απειλητικά με τα κύματα… Πρόκληση για εκείνους που λατρεύουν τις βουτιές και το κολύμπι σε βαθιά, καταγάλανα νερά.
spilia
Στο σημείο «Σπηλιά» που βρίσκεται και η σπηλιά μέσα στη θάλασσα, βλέπεις ηλιοκαμένα κορμιά πάνω στα βράχια να χαίρονται τον ήλιο!
idra
Ακριβώς από πάνω, στέκια που άφησαν εποχή. Η άλλοτε περίφημη «Λαγουδέρα» που έγραψε ιστορία στην κοσμική Ελλάδα, σήμερα είναι ένα εστιατόριο που μπορεί κανείς να απολαύσει μεσογειακή κουζίνα αλλά και να πιει απλά ένα κοκτέιλ.
PARATHYRO
Η «Λαγουδέρα» κάποτε συγκέντρωνε όλη την κοσμική Αθήνα κι όχι μόνο. Πολλά χρόνια πριν γίνει η Μύκονος το νησί των επωνύμων.
saronikos
Η Υδρα είχε γράψει τη δική της ιστορία αρκετό καιρό πριν….
kaminia
Λίγα μέτρα παρακάτω η «Υδρονέτα»… Αγαπημένο σημείο! Ένα ανοιχτό παράθυρο πάνω από τα βράχια από το οποίο ατενίζεις τον ορίζοντα!
004
Αγαπημένο παράθυρο πολλών, αφού έχει φωτογραφηθεί άπειρες φορές! Οι μουσικές επιλογές σε χαλαρώνουν απόλυτα. Μία βουτιά και μετά πάλι επάνω στα τραπεζάκια!
GATES
Κι όταν ανοίξει η όρεξη από τις βουτιές… παίρνεις το δρόμο πάνω από τα κανόνια και βρίσκεσαι στα Καμίνια.
HYDRA
Κάτω από τα πεύκα στην δροσιά της σκιάς, βρίσκεται το ομώνυμο ταβερνάκι. Λίγο κρασί, λίγο ψάρι με θέα το απέραντο βαθύ μπλέ.
gaidoyraki
Ακριβώς από κάτω, πάλι η θάλασσα….Τα καϊκάκια ή τα θαλάσσια ταξί  μπορούν να σας πάνε πιό μακριά, στον Αγ. Νικόλαο, στο Βλυχό, Μανδράκι, Μπίστι και σε μερικές άλλες κοντινές παραλίες. Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε καταδύσεις, αν είστε λάτρεις του είδους.

1214 Untitledsss-12
Το βράδυ οι επιλογές για δείπνο είναι πολλές. Αλλά αξίζει να επισκεφτείτε το μπαράκι που έγινε τα τελευταία χρόνια στον Βλυχό.
Ουρανός, θάλασσα, ήλιος.
Ένα παρεό και ένα σορτσάκι για όλες τις ημέρες και τις νύχτες.
KAIKA
Μία απίστευτη ελευθερία να περπατάς στα πλακόστρωτα του νησιού, χωρίς κορναρίσματα, χωρίς αυτοκίνητα. Μόνο γαιδουράκια που σε περιμένουν να σε πάνε στα πιο ψηλά σημεία του νησιού, εκτός αν μπορείς να ανέβεις πολλά σκαλοπάτια.
Υδρα! Χιλιάδες ιστιοπλοικά και θαλαμηγοί ρίχνουν καθημερινά άγκυρα…
Αν πάτε κι εσείς μία φορά στην Υδρα, είναι σίγουρο θα ρίξετε εκεί τη δική σας άγκυρα!
lagoudera
Κι αν βαρεθείτε κάποια στιγμή, παίρνετε ένα θαλάσσιο ταξί και πάτε μία βόλτα στις Σπέτσες ή στην Ερμιόνη!...
Τι άλλο θέλει κανείς για να ξεκουραστεί πραγματικά;
varkes
φωτογραφίες: Ρούλα Κοτσέτα
Για περισσότερες πληροφορίες για το νησί στο http://www.hydra.com.gr/
πηγή