Η Γερμανία κατακτά την ''κορυφή του κόσμου'' στο ποδόσφαιρο κερδίζοντας με 1-0 στο Μαρακανά την Αργεντινή !!!

Η Εθνική Γερμανίας είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια!
 Με ένα γκολ του Μάριο Γκέτσε στο 113' τα «πάντσερ» ξέραναν τους Αργεντινούς και έγιναν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά Μουντιάλ σε αμερικανικό έδαφος!

 Ένα γκολ του Μάριο Γκέτσε, έστω και στην παράταση, ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Εθνική Γερμανία το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της γράφει σήμερα το protothema.gr, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό στο Μαρακανά την Αργεντινή με 1-0. Παράλληλα τα «πάντσερ» έγιναν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά το τρόπαιο σε διοργάνωση που διεξάγεται στην αμερικανική ήπειρο. Θέλετε κι άλλα;




Ας αναφέρουμε και το μεγάλο ρεκόρ του Μίροσλαβ Κλόζε που είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 16 τέρματα.

Και να μην ξεχνάμε φυσικά και το ανεπανάληπτο 7-1 επί της Βραζιλίας στον ημιτελικό.




Τόσα έκανε σ' αυτό το Μουντιάλ και αν ήταν κάποια ομάδα που το άξιζε τελικά ήταν αυτή. Μέχρι και τα... κοκόρια του Λεβ γεννούσαν καθώς το γκολ προήλθε μετά από συνεργασία των δύο αλλαγών του, Σούρλε και Γκέτσε.

 Εξαιρετική προσπάθεια του πρώτου από τα αριστερά, σέντρα ακριβείας στον Γκέτσε κι εκείνος με εκπληκτικό στοπάρισμα και άψογο τελείωμα πέτυχε ίσως το σημαντικότερο γκολ της ζωής του 
Το φιλμ του αγώνα

Το πρώτο σουτ ανήκε στην Αργεντινή με τον Ιγκουαϊν στο 4ο λεπτό από πλάγια θέση χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Νόιερ.



Και η επόμενη μεγάλη στιγμή ανήκε στην ομάδα του Σαμπέγια με τον Ιγκουαϊν να χάνει μοναδική ευκαιρία αν και βρέθηκε σχεδόν μόνος του απέναντι στον Νόιερ. Στο 30΄ ο επιθετικός της Νάπολι προσπάθησε να εξιλεωθεί για τη χαμένη ευκαιρία αλλά το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε (σωστά) ως οφσάιντ.Δύο λεπτά αργότερα ο Λεβ υποχρεώθηκε στην πρώτη αλλαγή καθώς ο Κράμερ χτύπησε στο κεφάλι και στη θέση του πέρασε ο Αντρέ Σούρλε. Ο Σούρλε ήταν και αυτός που έκανε το πρώτο καλό σουτ για τη νασινοναλμάνσαφτ στο 37΄.Η επόμενη φάση ανήκε πάλι στη Γερμανία, στο 42΄ όταν ο Κρόος σούταρε αφύλακτος έξω από την περιοχή αλλά το σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Ρομέρο. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής ευκαιρία, με τον Χέβεντες να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρομέρο μετά από κόρνερ του Κρόος στις καθυστερήσεις.Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Αργεντινή καθώς ο Μέσι βρέθηκε μόνος του σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχειρήσε πέρασε ξυστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νόιερ. Ο Σαμπέγια, παράλληλα, προχώρησε στην πρώτη του κίνηση αντικαθιστώντας τον Λαβέτσι με τον Αγκουέρο. Για τη Γερμανία ήταν η επόμενη φάση με τον Κλόζε να πιάνει κεφαλιά στο 59΄ αλλά τον Ρομέρο να μπλοκάρει με ευκολία τη μπάλα. Η επόμενη φάση ήρθε μετά από δεκαέξι λεπτά με τον Μέσι να πιάνει το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή αλλά την μπάλα να περνάει έξω από το δεξί δοκάρι της γερμανικής εστίας. Στο 82΄ ο Κρόος έπιασε σουτ έξω από την περιοχή μετά από υποδειγματική πάσα του Οζίλ αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας του Ρομέρο. Στο 88΄ συγκινητική στιγμή για τον Κλόζε ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο όταν έγινε αλλαγή για να περάσει στο γήπεδο ο Γκέτσε.

Με μια μεγάλη απόκρουση του Ρομέρο ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης με τον τερματοφύλακα της Αργεντινής να διώχνει το σουτ του Σούρλε από την περιοχή. Επτά λεπτά αργότερα ο Παλάσιο βγήκε τετ-α-τετ με τον Νόιερ τον οποίο όμως προσπάθησε ανεπιτυχώς να «κρεμάσει».

Για το τέλος κρατούσαν το καλύτερο τα «πάντσερ». Μετά από από ένα σπριντ με αυταπάρνηση ο Σούρλε βγάζει τη σέντρα και ο Γκέτσε με ένα άψογο στοπάρισμα και εκπληκτικό τελείωμα «σκοτώνει» τα όνειρα των Αργεντινών στο 113' δίνοντας το προβάδισμα και το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία!





Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κράμερ (31’ Σούρλε), Μίλερ, Κρόος, Εζίλ (118' Μερτεσάκερ), Κλόζε (88’ Γκέτσε).

Στον πάγκο: Τσίλερ, Βάιντενφέλερ, Γκρόσγκροϊτς, Γκίντερ, Ποντόλσκι, Ντράξλερ, Ντουρμ, Κεντίρα, Μουστάφι.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σαμπέγια): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Έντσο Πέρες (86’ Γκάγκο), Μασεράνο, Μπίλια, Λαβέτσι (46’ Αγουέρο), Ιγκουαΐν (78’ Παλάσιο), Μέσι.

Στον πάγκο: Οριόν, Αντουχάρ, Καμπανιάρο, Ντι Μαρία, Μάξι Ροντρίγκες, Φερνάντες, Φερνάντες, Αλβάρες, Μπασάντα.






Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Γερμανία μονοπωλεί το ενδιαφέρον στις αθλητικές ιστοσελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο όπως γράφει σήμερα το sport-fm.gr, ενώ υπάρχουν αναφορές και για τον χρυσό σκόρερ Μάριο Γκέτσε.

Γερμανία παντού!
Διθυραμβικά είναι τα σχόλια σε όλες τις ιστοσελίδες ανά τον κόσμο για την κατάκτηση του Μουντιάλ στη Βραζιλία από την εθνική Γερμανίας. Τη δική του αποθέωση γνωρίζει και ο σκόρερ των «πάντσερ», Μάριο Γκέτσε. Την ίδια ώρα, τα Μέσα στη Λατινική Αμερική έρχονται σε… σύγκρουση, αφού στην Αργεντινή επικρατεί απογοήτευση και στη Βραζιλία «χρυσώνουν το χάπι» με την επιτυχία της γερμανικής ομάδας.

 Τα γερμανικά πρωτοσέλιδα

Bild: «Είμαστε πρωταθλητές κόσμου»

Sport1: «Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου»

Die Zeit: «Η Γερμανία είναι ποδοσφαιρική πρωταθλήτρια κόσμου»

Die Welt: «1-0 την Αργεντινή, η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου».

Focus: «Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου. Ο Μάριο Γκέτσε μας εκτόξευσε στο 4ο αστέρι»

Spiegel: «Δραματική νίκη επί της Αργεντινής. Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου»


Τα αντίστοιχα στην Αργεντινή

Clarin: «Το αργεντίνικο όνειρο διαλύθηκε στην παράταση: Η Γερμανία πρωταθλήτρια»

Ole: «Μας έκλεψαν την ψευδαίσθηση»

Razon: «Κατεστραμένο όνειρο: Η Αργεντινή έμεινε χωρίς κάτι στον 6ο τελικό».

Nacion: «Η Αργεντινή έχασε από τη Γερμανία με 1-0 στον τελικό και αισθάνθηκε στην καρδιά της ότι βρέθηκε τόσο κοντά στη δόξα».

Και εκείνα σε ολόκληρο τον κόσμο

Globo (Βραζιλία): «Η Γερμανία νίκησε την Αργεντινή κι έγινε τετράκις πρωταθλήτρια».

Marca (Ισπανία): «Πάντα Γερμανία».

AS (Ισπανία): «Ο Γκέτσε έκανε τον Ινιέστα».

Sport (Ισπανία): «Ο Μέσι έφτασε ένα βήμα από τον παράδεισο»

Mundo Deportivo (Ισπανία): «1-0 η Γερμανία, τετράκις πρωταθλήτρια».

Equipe (Γαλλία): «Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».

France Football (Γαλλία): «Γερμανία τεσσάρων αστέρων».

Gazzetta dello Sport (Ιταλία): «Η Γερμανία πάνω απ' όλα. Στο 113' το κάλεσμα του Γκέτσε».

Corriere dello Sport (Ιταλία): «Θρίαμβος Γερμανίας, είναι πρωταθλήτρια κόσμου, νοκ άουτ η Αργεντινή».

Sky Sports (Αγγλία): «Η Γερμανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο».

UEFA (Ευρώπη): «Το γκολ του Γκέτσε δίνει στη Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελλο».

FIFA: «Το μαγικό γκολ του Γκέτσε έστεψε πρωταθλήτρια τη Γερμανία».