Πώς να «ξυπνήσετε» από την καλοκαιρινή ραστώνη;

Η θερμοκρασία έχει χτυπήσει «κόκκινο» και η καθημερινότητα όλων γίνεται όλο και πιο δύσκολη!
1η Ιουλίου σήμερα και για μια σημαντική μερίδα πληθυσμού είναι η ημέρα που ξεκινά το countdown για την άδεια διακοπών!

Η σκέψη που περνά από το μυαλό είναι μια: Εγώ πότε θα πάω διακοπές;
Το σώμα υπολειτουργεί, το μυαλό είναι κουρασμένο και ταξιδεύει σε beach bars και ακρογιαλιές! Λογικό επακόλουθο, η διάθεση να βρίσκεται στο ναδίρ και η κατάθλιψη να κοντοζυγώνει.
Για όλους όσοι βρίσκονται μια ανάσα πριν τις διακοπές τους, αλλά το οχτάωρο φαντάζει βουνό, σας έχουμε μερικές συμβουλές για να βάλετε «τέλος» στην πρόσκαιρη κατάθλιψη!

Σωστή διατροφή
Το Α και το Ω της καλής ζωής! Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία το σώμα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια. Αυξήστε τις φυτικές ίνες που λαμβάνετε καθημερινά με πολλά φρούτα και λαχανικά, καταργώντας τα πολλά λιπαρά και τα τηγανητά.

Άσκηση – Ακόμα και μια ώρα περπάτημα την ημέρα κάνει καλό!
Η άθληση θα κρατήσει τόσο το σώμα σας όσο και το μυαλό σας σε εγρήγορση. Μίση με μια ώρα περπάτημα την ημέρα σε ένα χώρο πρασίνου, θα αναζωογονήσει το μυαλό σας και θα βάλει ένα λιθαράκι στο σώμα που ονειρεύεστε για το καλοκαίρι!

Χαμογελάστε ή γελάστε με τη ψυχή σας!
Το γέλιο είναι πηγή ζωής! Ακόμα και ένα χαμόγελο μπορεί να φωτίσει την ζωή σας, αλλά και τη ζωή κάποιου άλλου! Το γέλιο είναι το καλύτερο ελιξίριο!

Μια βόλτα με φίλους!
Τι καλύτερο από το να βρίσκεστε ανάμεσα σε φίλους που ξέρετε ότι σας αγαπούν πραγματικά; Μια βόλτα σε μια πλατεία ή στο αγαπημένο σας μπαράκι θα αλλάξουν άρδην τη διάθεση σας και θα σταματήσετε για μερικά λεπτά να σκέφτεστε πότε θα έρθει η ώρα της άδειας!

Και τώρα καλό καλοκαίρι!



πηγή