''Έξυπνες'' ταίστρες για σκίουρους

Ο βρετανός καθηγητής Steve Barley,στο πίσω μέρος της αυλής του σχολείου που διδάσκει,κατασκεύασε τρεις ''έξυπνες'' ταίστρες με ανακυκλώσιμα υλικά,για να τρέφει τους σκίουρους που υπάρχουν στην περιοχή,χαρίζοντας έτσι και ένα όμορφο θέαμα στους μαθητές του σχολείου.
Δείτε την εντυπωσιακή κατασκευή,αλλά και την αναρριχητική ικανότητα,των χαριτωμένων σκίουρων και το πως προσεγγίζουν,για να φάνε την τροφή τους.

« Μερικά χαρακτηριστικά του σκίουρου»
Ο σκίουρος είναι ένα μικρό, ευκίνητο, τρωκτικό και ζει σε δάση πλατύφυλλων και κωνοφόρων σε σημεία που συνορεύουν με μεικτή βλάστηση από δέντρα, όπως βελανιδιές, καρυδιές, καστανιές, λεύκες, φουντουκιές, κ.α. 
Πολλές φορές ζούνε γύρω από χωριά και οικισμούς, ακόμα και σε πάρκα, καθώς προσελκύονται από διάφορα καρποφόρα δέντρα που χρησιμοποιούνται σε καλλιέργειες.
Οι σκίουροι τρώνε μια μεγάλη ποικιλία τροφών, όπως καρπούς από κουκουνάρια, καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα, βατόμουρα και άλλα φρούτα του δάσους, άνθη, μανιτάρια, έντομα, ακόμη και αυγά πουλιών. 
Πολλές φορές τρώνε χώμα και ξύλα για την απόκτηση μεταλλικών στοιχείων. Αποθηκεύουν στη γη και στις τρύπες των δέντρων μεγάλες ποσότητες καρπών για να τις χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση ανάγκης.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι σκίουροι, μαζί με τις κίσσες, θεωρούνται οι μεγαλύτεροι αναδασωτές της φύσης. 
-Παρακολουθήστε το βίντεο-