Βαρκελώνη: μια πολύχρωμη ζωντανή πόλη

Ο Βρετανός φωτογράφος Ρομπ Γουιτγορθ δημιούργησε αυτό το όμορφο βίντεο χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο που ονομάζεται “flow-motion”, η οποία περιλαμβάνει την υπέρθεση πολλών φωτογραφίες μαζί, δημιουργώντας την αίσθηση του άπειρου zoom.
 Για να το κάνει αυτό έπρεπε να χρησιμοποιήσει περισσότερες από 26.000 φωτογραφίες και 364 ώρες σε μοντάζ,προσφεροντάς μας μια διαφορετική εμπειρία ξενάγησης στην πόλη της Βαρκελώνης.

Η Βαρκελώνη είναι κατ’ αρχάς μια πόλη που με την πρώτη ματιά σε εντυπωσιάζει με την εκπληκτική ποικιλία που διακρίνει την αρχιτεκτονική της.

 Από τα μεσαιωνικά κτίρια της συνοικίας Barrio Gotico στο κέντρο της Πόλης και το μοντερνισμό του Antonio Gaudi, μέχρι τα υπερ-ντιζαϊνάτα κτίρια της Μπαρτσελονέτα, η Βαρκελώνη έχει σίγουρα κάτι πολύ αξιόλογο να δείξει.

Όταν το σκηνικό της πόλης συμπληρώνεται από μοναδικά έργα τέχνης των Roy Lichtenstein και Claes Oldenburg να κοσμούν δρόμους της, υπέροχα μουσικά φεστιβάλ, συγκλονιστικά ξενοδοχεία, εκπληκτικά εστιατόρια αλλά και πολλά πολιτιστικά και αθλητικά events, είναι εύλογο γιατί η Βαρκελώνη κρατάει τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.