Ο Παρθενώνας του Πικάσο, ο Σηκουάνας του Βαν Γκονγκ, οι κήποι του Ζιβερνί του Μονέ

7 μέρη που έγιναν πίνακες, εμπνέοντας διάσημους ζωγράφους!

Διάσημοι ζωγράφοι κατά καιρούς έχουν προσελκύσει τόνους φήμης με δημιουργήματά τους, τα οποία έχουν εμπνευστεί από πραγματικά μέρη, πραγματικούς κήπους, παραλίες, κολπίσκους! Σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά!

  • Πάμπλο Πικάσο: Παρθενώνας
picasso
Ενόσω ο Μανώλης Γλέζος βρισκόταν στη φυλακή για κατασκοπεία, ο ευαισθητοποιημένος με τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και μέλος του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Πάμπλο Πικάσο, δημιούργησε το έργο “Ο Παρθενώνας” που έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος με τίτλο: “Το μολύβι του Πικάσο σε βοήθεια του ήρωα της Ακρόπολης”. Το έργο δημιουργήθηκε το 1959 και απαθανατίζει το ελληνικό καμάρι μας, τον Παρθενώνα, όπως ενέπνευσε τον Πικάσο.
  • Βίνσεντ Βαν Γκονγκ: Όχθη Σηκουάνα, Παρίσι
Bridges-across-the-Seine-at-Asnieres-1887
Ο μετα-ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, δεν έχει ξεχωρίσει μόνο για την ιδιότυπη χρήση του κίτρινου χρώματος στα Ηλιοτρόπιά του, αλλά και για τις απεικονίσεις αγαπημένων τοπίων, ειδικά της Γαλλίας, όπως του Πάρκου Φουαγιέ Ντ’ Αρζανσόν και της όχθης Σηκουάνα… Τα συγκεκριμένα μέρη άλλωστε, εμπεριέχουν τέτοιο ρομαντισμό, που δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από την ευαίσθητη φύση του Βαν Γκονγκ.. Ο παραπάνω πίνακας ονομάζεται «Bridges across the Siene at Ansieres», δηλαδή γέφυρες του Σηκουάνα στην Ασνιέρ και φτιάχτηκε το 1887.
  • Τζον Σίνγκερ Σάργκεντ: Μαρίνα Πίκολα, Ιταλία
john-singer-sargent-a-sketch-capri

Διαβάστε τη συνέχεια στο tsemperlidou.gr