Αθήνα
+18...+28° C

Cheesecake σοκολάτας με φρέσκες φράουλες

Μασκαρπόνε, τραγανά μπισκότα digestive,φράουλες και σοκολάτα κάνουν μια υπέροχη συμμαχία και το αποτέλεσμα είναι ένα επιδόρπιο σκέτη τρέλα!

Υλικά

  • για τη βάση
  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα
  • 100γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
  • 50γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • για την κρέμα
  • 500γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 300ml γάλα
  • 150γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • για τη διακόσμηση
  • 200γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)
  • λίγο σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνετε πρώτα τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. To αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά για να λιώσει η κουβερτούρα.

Βήμα 3

Ενσωματώνετε το μασκαρπόνε στο μίγμα της κουβερτούρας.

Βήμα 4

Παίρνετε 8 χαμηλά ευρύχωρα ποτήρια και τα γεμίζετε με εναλλάξ στρώσεις από μπισκότο, φράουλες και κρέμα μέχρι πάνω.