Μασκαρπόνε, τραγανά μπισκότα
digestive,φράουλες και σοκολάτα κάνουν μια υπέροχη συμμαχία και το
αποτέλεσμα είναι ένα επιδόρπιο σκέτη τρέλα!
Υλικά
- για τη βάση
- 1 πακέτο μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα
- 100γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
- 50γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- για την κρέμα
- 500γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 300ml γάλα
- 150γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- για τη διακόσμηση
- 200γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες
- λίγο φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)
- λίγο σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτιάχνετε πρώτα τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. To αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε
την κρέμα: Ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Βράζετε το
γάλα και το ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Με ένα σύρμα ανακατεύετε
καλά για να λιώσει η κουβερτούρα.
Βήμα 3
Ενσωματώνετε το μασκαρπόνε στο μίγμα της κουβερτούρας.
Βήμα 4
Παίρνετε 8 χαμηλά ευρύχωρα ποτήρια και τα γεμίζετε με εναλλάξ στρώσεις από μπισκότο, φράουλες και κρέμα μέχρι πάνω.