Iσραήλ: "Τα αεροπορικά πλήγματα είναι το πρώτο στάδιο" - Πλησιάζει η έναρξη της χερσαίας επιχείρησης

Πάνω από 25 Παλαιστίνιοι νεκροί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε δύο ημέρες - Σε πλήρη εξέλιξη οι επιθέσεις εκατέρωθεν
Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Γάζα, κατά τη δεύτερη μέρα των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον θέσεων των παλαιστινίων μαχητών της Χαμάς, στο πλαίσο της επιχείρησης με την ονομασία "προστατευμένη παρυφή" .

Στόχος φαίνεται ότι ήταν ένα κορυφαίο στέλεχος της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης "Ισλαμική Τζιχάντ", του Χαφέζ Χαμάντ, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με άλλα πέντε μέλη της οικογένειας του, όταν το σπίτι τους βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Νεκρή επίσης είναι και μια αγνώστων στοιχείων γυναίκα το σπίτι της οποίας επίσης χτυπήθηκε από τα πυρά των ισραηλινών αεροσκαφών.
Η Χαμάς συνεχίζει τις εκτοξεύσεις ρουκετών σε ισραηλινά εδάφη ενώ το ισραηλινό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος» -το σύστημα προστασίας- έχει αναχαιτίσει μεγάλο αριθμό εξ αυτών. Ο «Σιδερένιος Θόλος» έχει ήδη καταστρέψει σπίτια μελών της Χαμάς τα οποία λειτουργούσαν και ως κέντρα ελέγχου, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Μέχρι το πρωί της Τετάρτης, η ισραηλινή αεροπορία είχε πλήξει 160 στόχους της Χαμάς στη Γάζα -διπλάσιος αριθμός από την προηγούμενη νύχτα.Η χτεσινή νύχτα ήταν η πιο αιματηρή από τη σύρραξη του 2012, με συνολικά 25 νεκρούς από τα πλήγματα της αεροπορίας.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε, πως κοντά στη Λωρίδα της Γάζας έχουν αναπτυχθεί ενισχύσεις προκειμένου αν κριθεί απαραίτητο να ξεκινήσει χερσαία επίθεση στα παλαιστινιακά εδάφη. Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να κινητοποιηθούν και άλλες δυνάμεις του στρατού.«Οι αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιήσαμε δεν συνιστούν παρά ένα στάδιο. Η επιχείρηση δεν έχει χρονικό όριο», τόνισε πηγή του ισραηλινού στρατού.
Η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες δεκάδων αρμάτων μάχης τα οποία είναι ανεπτυγμένα κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και έτοιμα να επέμβουν σε περίπτωση που αποφασιστεί επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού θυλάκου. Την ίδια ώρα, ο στρατιωτικός κλάδος «Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ» της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, διατύπωσε απειλές μετά τις επιδρομές αυτές.

Το Ισραήλ «πέρασε μια κόκκινη γραμμή αφού επιτέθηκε σε σπίτια. Αν δεν σταματήσει η πολιτική αυτή, θα απαντήσουμε διευρύνοντας τον κύκλο των στόχων μας ώστε να αιφνιδιάσουμε τον εχθρό» προειδοποίησαν σε ανακοίνωσή τους οι Ταξιαρχίες.

Η ένοπλη πτέρυγα του κινήματος Χαμάς "Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ", ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον της Ιερουσαλήμ, του Τελ Αβίβ και της Χάιφα στα βόρεια, πιο μακριά από κάθε άλλη φορά που έχουν εκτοξευθεί ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, γεγονός που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την ισραηλινή κυβέρνηση.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr