Αρχισε η χερσαία εισβολή των ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας(Δείτε και live εικόνα απο τη Γάζα)

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πλήττουν πλέον και από εδάφους τη Γάζα, με σφοδρά πυρά πυροβολικού, από θαλάσσης, μέσω πυροβόλων πολεμικών πλοίων στα ανοικτά της Γάζας και από αέρος με επιθετικά ελικόπτερα
 μετά τη διαταγή που έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την έναρξη χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα. Η σχετική ανακοίνωση που ενημέρωνε για τη χερσαία επιχείρηση, δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ.






Στην επιχείρηση σύμφωνα με το thetoc.gr,συμμετέχουν περισσότεροι από 8.000 στρατιώτες, ενώ συνδρομή παρέχει και η αεροπορία και το ναυτικό. Κλήθηκαν επίσης επιπλέον 18.000 έφεδροι που θα συμμετέχουν και εκείνοι στην επιχείρηση. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και κάτοικοι της Γάζας έκαναν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς.


Στη Γάζα έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε αρκετά σημεία, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο και για βαρύ βομβαρδισμό από ξηράς και από θαλάσσης, κάτι που φαίνεται και από τις εικόνες που έρχονται από τα πρακτορεία. Ηδη υπάρχουν αναφορές για σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ των Ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων και της Χαμάς στα βόρεια της Γάζας.



Μέσα σε αυτό το πολεμικό κλίμα, τουλάχιστον αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες Ιρσαηλινών που ζητωκραυγάζουν και χειροκροτούν παρακολουθώντας από απόσταση τον βομβαρδισμό της Γάζας.


Τι υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός

Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Ισραήλ που δόθηκε αμέσως μετά ανέφερε ότι η επιχείρηση αυτή αρχίζει. Στόχος της επιχείρησης είναι να καταστραφούν υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιεί η οργάνωση Χαμάς στις επιχειρήσεις της εναντίον του Ισραήλ.


Σε ανακοίνωσή της στο twitter η Ισραηλινή Δύναμη Άμυνας αναφέρει ότι η χερσαία επιχείρηση μόλις άρχισε και αποτελεί την νέα φάση της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Προστατευτική
 Αιχμή».Ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι στόχος της επιχείρησης δεν είναι να ανατραπεί η Χαμάς απο την ηγεσία της Λωρίδας της Γάζας.

Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης δήλωσε ότι η χερσαία εισβολή των ισραηλινών είναι μια «απερισκεψία» και «θα έχει τρομερές συνέπειες» για τους επιτιθέμενους.
Αμεσες διεθνείς αντιδράσεις κατά της επέμβασης Αμεσες ήταν οι διεθνείς παρεμβάσεις για να αποτραπεί η χερσαία επιχείρηση.

 Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει την αιματοχυσία Παλαιστινίων αμάχων. «Λυπάμαι που παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις δικές μου και πολλών άλλων ηγετών του κόσμου, μια ήδη επικίνδυνη σύγκρουση έχει πλέον κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο», είπε ο Μπαν Κι-Μουν. «Καλώ το Ισραήλ να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να σταματήσουν οι απώλειες αμάχων».

 Εκκληση και από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, προς το Ισραήλ να δείξει αυτοσυγκράτηση.


 Δείτε εδώ live εικόνα από την εισβολή στη Γάζα μέσω  livestream.

« Δεν διευκρινίζεται που ακριβώς βρίσκεται η κάμερα, αλλά διακρίνονταν στον ουρανό περιοδικές λάμψεις, προφανώς από ρουκέτες. Και ήχοι πολέμου. Ελικόπτερα, ασθενοφόρα, σειρήνες... Και προσευχές από τα μεγάφωνα.»