Οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2014

Το CNN έκανε ψηφοφορία με θέμα τις γυναίκες που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.
 Μέρκελ-Λαγκάρντ «στανταράκια» και οι ξεχωριστές είσοδοι!

«Θέλαμε να γνωρίζουμε ποιες γυναίκες αισθανθήκατε εσεις ότι θα άξιζαν ένα βραβείο για τα επιτεύγματά του και στραφήκαμε σε εσάς τους αναγνώστες μας, τους συνεργάτες μας και τις οργανώσεις που έχουμε συνεργαστεί, για να μάθουμε».
Το CNN, βρήκε τις γυναίκες που διακρίθηκαν η κάθε μία στο επάγγελμά της το 2014. Πρωταγωνίστριες από τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, της υγείας, της πολιτικής, της φιλανθρωπίας, των επιχειρήσεων και των τεχνών.

Τέχνες 

Emma Watson:
Η ηθοποιός του Χάρι Πότερ έγινε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο της ομιλίας της προς τον ΟΗΕ κάλεσε για την ισότητα των φύλων.
Επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά
Samantha Cristoforetti: Η Ιταλίδα αστροναύτης η οποία αποτελεί πλήρωμα του διαστημικού σκάφους Soyuz και η οποία θα ζήσει και θα εργαστεί για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2014.

Πολιτική 

Aung San Suu Kyi: Η ακτιβίστρια από τη Βιρμανία και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ το 1991 αλλά και ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία, ένα κόμμα αφιερωμένο στην πολιτική της μη βίας.
Christine Lagarde: Δικηγόρος και Διευθύνων σύμβουλος του Δειθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το 2007 η Λαγκάρντ έγινε η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών, Οικονομίας και Εμπορίου της Γαλλίας.
Angela Merkel: Η Γερμανίδα καγκελάριος ήρθε στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο για το 2014, για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Η πρώην επιστήμονας που στράφηκε στην πολιτική ήταν η πρώτη γυναίκα που κέρδισε την θέση της καγκελαρίου και σήμερα είναι η μακροβιότερη εκλεγμένη αρχηγός της Ε.Ε.

Φιλανθρωπία 

Malala: Η φετινή νικήτρια του βραβείου Νόμπελ Ειρήνη, βρίσκεται ανάμεσα στις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή για το συνεχιζόμενο αγώνα στην εκπαίδευση των γυναικών. Κορυφαία εκπρόσωπος για τα δικαιώματα των γυναικών.

πηγή