Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστές βάφλες.
- 3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 165 γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- πολύ λίγο αλάτι, όσο πιάνουμε με τα ακροδάχτυλά μας
- 3 κ.γ. άχνη ζάχαρη
- 280 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 μπανάνα κομμένη
- σαντιγύ
- σιρόπι σοκολάτας
- τριμμένο μπισκότο
- παγωτό της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα και αναμειγνύουμε.
- Με ένα δυνατό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, να γίνουν δηλαδή μια άσπρη στέρεα μάζα σαν ασβέστης.
- Βάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε άλλο 1/3 της μαρέγκας και το αφομοιώνουμε στο μείγμα με μία σπάτουλα προσέχοντας να μην κάνουμε βίαιες κινήσεις και διαλύσουμε τη μαρέγκα.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μαρέγκα. Αυτό ήταν, το μείγμα είναι έτοιμο και μόλις αρχίσουν να ψήνονται οι βάφλες θα καταλάβετε ότι θα γίνουν πεντανόστιμες.
- Μόλις γίνουν οι βάφλες ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι σοκολάτας, τη μπανάνα, το παγωτό της επιλογής μας, σαντιγύ, το τριμμένο μπισκότο και λίγο ακόμα σιρόπι σοκολάτας..