Αθήνα
+18...+28° C

Βιεννέζικη βασιλόπιττα

Ειναι μια πολυ νοστιμη βασιλοπιττα με πλουσια γευση. 
Ενω χρειαζεται αρκετα υλικα, ειναι ευκολη στην κατασκευη της. Θα ενθουσιασει και τους πιο απαιτητικους.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 βιταμ
  • 3 αβγα
  • 2 κουπες ζαχαρη
  • 1 κ γ μπεικιν
  • 3-4 βανιλλιες
  • 4 κ. σ. καρυδοψυχα
  • 4 κ. σ. αμυγδαλοψυχα
  • 4 κ. σ. τριμενη κουβερτουρα
  • 4 κ. σ. σταφιδες ξανθες
  • 4 κ. σ. ινδικη καρυδα
  • 1 κεσε γιαουρτι
  • 1 κ. γ. ξυσμα λεμονιου
  • 1 κ. γ. ξυσμα πορτοκαλιου
  • 1/2 κουπα χυμο και απο τα δυο
  • 500 γραμ αλευρι φαρινα

Βαθμός δυσκολίας:
(17 ψήφοι)
Προετοιμασία: 26' (15 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 51' (14 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 3
3) Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα.
Βήμα 4
4) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Βήμα 5
5) Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυχτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 6
6) Δεν ξεχνάς πού και πού να σταματάς το μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα.
Βήμα 7
7) Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ και ρίχνεις τα ξηροκάρπια
Βήμα 8
8) και ανακατεύεις.
Βήμα 9
9) Βάζεις σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις στους 160 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα (ξέρεις το τεστ: βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αυτό το κάνεις μετά τα 45 λεπτά.)



πηγή