Τρόμος με πτήση που έπεσε σε καταιγίδα

Σκηνές πανικού πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό με αεροσκάφος της American Airlines - Τραυματίστηκαν τέσσερις επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος

Αεροσκάφος Boeing 777-200, που πραγματοποιούσε την πτήση ΑΑ 280 των American Airlines, Σεούλ -Ντάλας, έπεσε σε ισχυρή καταιγίδα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα πέντε άτομα που δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας να τραυματιστούν (τέσσερις επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος).




Το ταξίδι, όπως μαρτυρά και το βίντεο, μετατράπηκε σε απόλυτο εφιάλτη για τους 240 επιβάτες και το 15μελές πλήρωμα την περασμένη Κυριακή. Μέσα στο αεροσκάφος των American Airlines επικράτησε χάος και σκηνές πανικού. Από τις ισχυρές αναταράξεις έπεσαν ό,τι αντικείμενα υπήρχαν πάνω στα τραπεζάκια, αναποδογύρισαν τα τρόλεϊ που σερβίρουν οι αεροσυνοδοί ενώ, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, καφέδες εκτοξεύτηκαν στα ντουλάπια πάνω από τις θέσεις και μπουκάλια από κρασί έπεσαν στο πάτωμα.

Τελικά, ο πιλότος με απόλυτη ψυχραιμία επέστρεψε και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Narita του Τόκιο. «Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε η ζωή τους» είπε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

«Αυτή είναι η πιο τρομακτική στιγμή που έχω ζήσει ποτέ» λέει μέσα από το αεροσκάφος του τρόμου επιβάτης που τραβάει το βίντεο και, την ίδια στιγμή, στέλνει την αγάπη του στην οικογένειά του.

Από την πλευρά του, ο John Cox, ειδικός σε θέματα ασφαλείας, είπε πως μπορεί το βίντεο να φαίνεται τροματικό, αλλά κίνδυνος για τη ζωή των επιβατών δεν υπήρξε, καθώς τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι σχεδιασμένα και πλήρως επανδρωμένα, για να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις.

«Καταλαβαίνω ότι για τους επιβάτες ήταν τρομακτικό όλο αυτό. Είναι ιδιαίτερα άβολο να βρεθείς σε τέτοια κατάσταση. Το αεροπλάνο όμως είναι απόλυτα ασφαλές» είπε χαρακτηριστικά

Και συνέχισε: «Οι πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι να πετούν σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες. Το πιο δύσκολο για τους πιλότους είναι να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές και να προστατεύσουν τους επιβάτες από πιθανούς τραυματισμούς. Για το λόγο αυτό λέμε πάντα στους επιβάτες να είναι δεμένοι στις θέσεις τους».

Τελικά, οι επιβάτες έφτασαν στον προορισμό τους, με πτήση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.















πηγή