Αθήνα
+18...+28° C

Ετοιμοι για τρουφάκια σοκολάτας

Μια ειδική και εύκολη συνταγή με κονιάκ και τζίτζερ σε σκόνη.

Υλικά
  • ¾ πακέτου μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 150 γρ. με βούτυρο (λιωμένο)
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 170 γρ. φουντούκια (ψιλοκομμένα)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 5 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 2 κουταλάκια τζίτζερ σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κακάο (κοσκινισμένο)

Εκτέλεση
  • Τρίβουμε με τα χέρια ή στο μπλέντερ τα μπισκότα
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα
  • Προσθέτουμε το βούτυρο
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα, το τζίτζερ, το κονιάκ και τη ζάχαρη άχνη
  • Ανακατεύουμε έως ότου ομοιογενοποιηθεί το μείγμα
  • Ενώνουμε το μείγμα σοκολάτας με τα τριμμένα μπισκότα και τα φουντούκια και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά
  • Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια
  • Ρίχνουμε το κακάο σε πιάτο και κυλάμε τα σοκολατένια μπαλάκια μας μέχρι να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές με το κακάο
  • Διατηρήστε τα τρουφάκια με σοκολάτα στο ψυγείο
Είναι πανέμορφα και μόνο να τα βλέπεις!
Για να γλυτώσετε λίγες θερμίδες, βάλτε Flora με βούτυρο, όχι σκέτο βούτυρο

πηγή