Δεκάδες νεκροί και τραυματίες τζιχαντιστές στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ 
απαγόρευσε την κυκλοφορία στους δρόμους και οι τζιχαντιστές κλείστηκαν στα τζαμιά, τα οποία χρησιμοποιούν ως καταφύγια για να μην πληγούν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Την Τετάρτη, μια πηγή μέσα από την κατεχόμενη Μοσούλη που μίλησε στο BasNews είπε ότι «μετά τα επιτυχή χτυπήματα του Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, χτυπήματα που κατέστρεψαν βάσεις των τζιχαντιστών στη Μοσούλη και προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους τζιχαντιστές, το Ισλαμικό Κράτος έθεσε την πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και απαγόρευσε την κυκλοφορία».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει τις τελευταίες ημέρες και όχι μόνο στη Μοσούλη αλλά και στις γειτονικές πόλεις που κατέχουν οι τζιχαντιστές.

Μόνο την Τετάρτη, αναφέρει η πηγή μέσα από τη Μοσούλη, το Ισλαμικό Κράτος έφερε περισσότερους από 63 νεκρούς τζιχαντιστές στα νοσοκομεία της πόλης και δεκάδες τραυματίες.

«Οι τζιχαντιστές πλέον δεν μένουν στις γειτονιές, έχουν μετατρέψει τα τζαμιά σε στρατώνες και έχουν στήσει σημεία ελέγχου παντού στην πόλη». Ο λόγος που οι τζιχαντιστές μένουν στα τζαμιά είναι γιατί γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν θα τα βομβαρδίσουν.

πηγή