Η μεγαλύτερη θρησκευτική εκκαθάριση στην ανθρώπινη ιστορία

«Το Ισλαμικό Κράτος είναι πολύ ισχυρότερο και πολύ πιο επικίνδυνο από ό,τι πιστεύεται στη Δύση».
Η διαπίστωση αυτή δεν ανήκει σε κάποιον πολιτικό ή κάποιον επιστήμονα που βασίζεται σε θεωρητικές εκτιμήσεις αλλά στον μοναδικό δυτικό δημοσιογράφο στον οποίο το Ισλαμικό Κράτος επέτρεψε να περάσει δέκα ημέρες στις περιοχές που ελέγχει στο Ιράκ και τη Συρία.




Ο 74χρονος Γιούργκεν Τόντεχοφλερ, ο οποίος έχει ήδη επιστρέψει στη Γερμανία, χρειάστηκε μήνες προκειμένου να πείσει τους υπευθύνους των τζιχαντιστών να του δώσουν την άδεια να περιηγηθεί στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους.

Αν και το πλήρες ρεπορτάζ για όσα έζησε επί 10 ημέρες θα μεταδοθεί τη Δευτέρα, ο Τόντεχοφλερ έχει ήδη μιλήσει για την εμπειρία του σε γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης ξεκινώντας από την αποκάλυψη ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βεγκάζη έμενε στο ίδιο ξενοδοχείομε αυτό που είχε καταλύσει ο Τζέιμς Φόλει, ο οποίος αποκεφαλίστηκε τον Αύγουστο από τον Τζιχάντι Τζον.



«Προφανώς και είχα δει το βάρβαρο βίντεο και μια από τις βασικές μου ανησυχίες ήταν το πώς θα μπορέσω να αποφύγω να έχω την ίδια μοίρα (σσ. εννοεί να μην αποκεφαλιστεί κι αυτός από τους τζιχαντιστές)» εξομολογήθηκε σε γερμανική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τον Τόντενχοφλερ το Ισλαμικό Κράτος έχει πλεόν διαστάσεις ίδιες με αυτές της Μεγάλης Βρετανίας και υποστηρίζεται από ανθρώπους «με έναν σχεδόν εκστατικό ενθουσιασμό όμοιο του οποίου δεν έχω συναντήσει ποτέ σε καμία άλλη εμπόλεμη ζώνη».

Καθημερινά εκατοντάδες πρόθυμοι μαχητές από όλο τον κόσμο φτάνουν για ενταχθούν στις γραμμές του ΙΚ. Για μένα αυτό είναι ακατανόητο» συμπληρώνει ο Γερμανός δημοσιογράφος.



Ο Γερμανός δημοσιογράφος δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα φωτογραφίες με τζιχαντιστές να κρατούν στα χέρια γερμανικά πολυβόλα Heckler και Koch MG3.

Ο 74χρονος έκανε λόγο για περίπου 5.000 μαχητές στη Μοσούλη που είναι τόσο διάσπαρτοι ώστε για να τους εξαφανίσουν οι Αμερικανοί μέσω των βομβαρδισμών θα έπρεπε να ισοπεδώσουν όλη την ιρακινή πόλη.

Κατά τον Τόντεχοφλερ αυτό σημαίνει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να ηττηθεί μέσω των δυτικών βομβαρδισμών παρά τα όσα περί του αντιθέτου υποστηρίζουν οι Αμερικανοί στρατηγοί. «Για κάθε βόμβα που πέφτει και χτυπά έναν πολίτη, ο αριθμός των τρομοκρατών αυξάνεται» προειδοποιεί ο 74χρονος.



Το Ισλαμικό Κράτος, προσθέτει, έχει εργαστεί πολύ προκειμένου να μετασχηματιστεί σε ένα λειτουργικό «κράτος» καθώς πλέον διαθέτει «κοινωνικές υπηρεσίες», «εκπαιδευτικό σύστημα», ακόμα και σχέδιο για να μορφώσει τα κορίτσια.

Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ότι όλοι αυτοί οι Τζιχαντιστές πιστεύουν βαθιά ότι «όλες οι θρησκείες που συμφωνούν με τη δημοκρατία πρέπει να εξαφανιστούν».

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατηγική θρησκευτικής εκκαθάρισης στην ανθρώπινη ιστορία» αναφέρει με τρόμο ο Γερμανός δημοσιογράφος.
Πηγή: Πρώτο Θέμα