Αθήνα
+18...+28° C

Βασιλόπιτα κέικ

Αφού τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλίστε από πάνω με άχνη ζάχαρη..Υλικά

Για 8-10 άτομα
1 συσκευασία βούτυρο 250 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
½ ποτήρι του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
150 γραμμάρια κοντιτά (φρουί γλασέ) ψιλοκομμένα
½ ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες σκόνη ή κλοναράκια
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Δουλεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε πρώτα τα ασπράδια, που τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα, κατόπιν έναν έναν τους κρόκους αυγών, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια τριμμένα, τα φρουί γλασέ ψιλοκομμένα, τις βανίλιες και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο ελαφρά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.
Αφού τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλίστε από πάνω με άχνη ζάχαρη.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr