Πραγματοποιώντας ένα όνειρο

Συχνά μας κατηγορούν, εμάς τους «ώριμους» άντρες – των 30+ χρόνων εννοώ – ότι παραμένουμε πάντα παιδιά.

Οι  φωτογραφίες των ρολογιών  της σελίδας αυτής νομίζω ότι είναι η καλύτερη απάντηση: πώς να μεγαλώσεις όταν τα σημερινά σου όνειρα ταυτίζονται με αυτά των παιδικών σου χρόνων;
Οι γυναίκες πάλι – καμία σχέση. Αυτό που τις τρέλαινε πέρσι – φέτος ούτε να τους το χαρίσεις!…

Έχω άδικο; Και αφού ξεκινήσαμε με παράδειγμα τα ρολόγια της συλλογή , ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά την ιστορία τους. «Γεννήθηκαν» πριν από ακριβώς 51 χρόνια και βέβαια κατέκτησαν σε χρόνο ρεκόρ διεθνή αναγνώριση και φήμη. Σήμερα εξακολουθούν όχι μόνο να πρωταγωνιστούν στο χώρο του σπορ και ταυτόχρονα κομψού ρολογιού, αλλά και να παραμένουν διαρκώς «φρέσκα», συνδυάζοντας την υψηλή τεχνολογία με το αξεπέραστο στυλ, στο πνεύμα μάλιστα της εποχής.



Είναι πάντα αξιοθαύμαστο όταν ένα αντικείμενο – φετίχ καταφέρνει να παραμένει «νέο» διατηρώντας παράλληλα την κλασική εικόνα που του χαρίζει η αξιοζήλευτη, επιτυχής πορεία του για δεκαετίες.

Η συλλογήείναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ανήσυχο και δημιουργικό, Jack Heuer, ο οποίος υπήρξε η «ψυχή» της εταιρείας περισσότερο από πέντε δεκαετίες.
Στην αρχή της καριέρας του στην – οικογενειακή τότε – επιχείρηση, ο Jack Heuer, οδηγός αγώνων αυτοκινήτου ο ίδιος την εποχή εκείνη, εμπνεύστηκε το πρώτο μοντέλο Carrera,
συνδυάζοντας τα πιο πολύτιμα συστατικά επιτυχίας στον χώρο: την αγάπη για την ταχύτητα, τα έντονα συναισθήματα που εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αυτοκινήτου και την λάμψη. Οι χρονογράφοι της συλλογής Carrera ξεπέρασαν γρήγορα την εμπορική τους επιτυχία και έγιναν ένα μυθικό αντικείμενο, φετίχ των φίλων της ταχύτητας, αλλά και των σημαντικότερων οδηγών αγώνων αυτοκινήτου.

Βέβαια η δημιουργία ενός ρολογιού που «μαγεύει» τους φίλους του χώρου σε όλο τον πλανήτη, δεν οφείλεται ποτέ σε μια …μαγική συνταγή, αλλά αποτελεί το κορύφωμα μιας μεγάλης και σημαντικής πορείας!



Η εταιρεία Heuer για περισσότερα από 150 χρόνια πλέον εξειδικεύεται στη χρονομέτρηση αθλητικών γεγονότων και ιδιαίτερα αγώνων αυτοκινήτου, ξεκινώντας με τη δημιουργία του ιστορικού χρονόμετρου για ταμπλό αυτοκινήτων «Time to Trip» το 1911 και περνώντας μέσα από μια σειρά εφευρέσεων και καινοτομιών στις σημερινές της μηχανές χρονομέτρησης που έχουν ακρίβεια 1/10.000 του δευτερολέπτου!

Όλη αυτή η διαδρομή σφραγίστηκε με πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές συνεργασίες με ιστορικούς αγώνες και πίστες, πανίσχυρες ομάδες που πρωταγωνιστούν στον χώρο, αλλά και κορυφαίους οδηγούς αγώνων αυτοκινήτου.

Ανάμεσά στους αγώνες που το όνομά τους έχει συνδεθεί με τη δραστηριότητα της , ξεχωρίζει βέβαια ο πλέον εξαντλητικός και επικίνδυνος αγώνας αυτοκινήτου στον κόσμο, το περιβόητο Carrera Panamericana που διοργανώνεται στο Μεξικό, ένας αγώνας που ακόμη και κορυφαίοι οδηγοί σαν τον Juan-Manuel Fangio αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγω του επικινδυνότητάς του και των πολλών δυστυχημάτων που είχαν σημειωθεί κατά τη διοργάνωσή του!...



Τα επιμέρους στοιχεία της συλλογής Carrera κατά την πρώτη παρουσίασή της ήταν εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική της εποχής, την Pop-Art αλλά και τα διάτρητα δερμάτινα γάντια του Fangio, ενώ το στυλ των ρολογιών της ταυτίστηκε με την αντίθεση μεταξύ μαύρου και λευκού (όπως για παράδειγμα στον πρώτο χρονογράφο της συλλογής που ήταν τύπου Panda).

Το 1969 η συλλογή Carrera συμπεριλαμβάνει μερικά από τα πρώτα ρολόγια που έφεραν τον επαναστατικό – αυτόματο για πρώτη φορά – μηχανισμό χρονογράφου Calibre Chronomatic 11.
Την επόμενη δεκαετία σφράγισε η συνεργασία της Heuer με την Scuderia Ferrari. Οδηγοί σαν τους Jackie Ickx, Clay Regazzoni, Mario Andretti, Carlos Reutemann και Jody Scheckter ξεσήκωναν τους φανατικούς οπαδούς της εταιρείας με τις επιδόσεις τους μεταφέροντας την εμβληματική εικόνα των χρονογράφων της συλλογής Carrera σε όλον τον πλανήτη.

Το 1996, η TAG Heuer επανέκδωσε τη θρυλική σειρά χρονογράφων Carrera, ενώ το 2004 δύο αυτόματα ρολόγια το Carrera Tachymetre (41mm) και το Carrera Automatic Watch με μπρασελέ από ατσάλι, έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο της σειράς. Το 2005, παρουσιάζεται ο πρώτος Concept μηχανικός χρονογράφος Carrera Calibre 360, ο πρώτος στον κόσμο με δυνατότητα μέτρησης 1/100 του δευτερολέπτου. Το επόμενο έτος, το  TAG Heuer Carrera Calibre 360 σε ροζ χρυσό εξελέγη στην κατηγορία «Sport Watch» στο Grand Prix d’Horlogerie de Genève.

Το 2010, το Carrera Calibre1887, που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην manufacture της TAG Heuer, κερδίζει επίσης στο GPHG την πολυπόθητη διάκριση «Petite Aiguille». Το ρολόι αποτελεί φόρο τιμής στο ιστορικό Heuer Carrera που για πρώτη φορά έφερε το oscillating pinion, μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες του χώρου της Ωρολογοποιίας.



Τα επόμενα χρόνια οι επιτυχίες και οι καινοτομίες της που φιλοξενήθηκαν στην στρογγυλή κάσα της συλλογής Carrera ήταν πολλές και συγκέντρωσαν τα ενθουσιώδη βλέμματα και σχόλια των πιο απαιτητικών φίλων της Ωρολογοποιίας, αλλά και των πιο μεγάλων Οίκων του χώρου της Υψηλής Ωρολογοποιίας:

Το 2011 το Mikrograph θα «σπάσει το φράγμα» των 5Hz, που θεωρείτο η μεγαλύτερη συχνότητα για ένα ρολόι με τα 50Hz του! Λίγους μήνες μετά το Mikrotimer θα «ανεβάσει τον πήχη» στα 500Hz, μετρώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του χώρου το χιλιοστό του δευτερολέπτου, ενώ τον αμέσως επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει το Mikrogirder ο οποίος αγγίζει τα 5/10.000α του δευτερολέπτου στην καταγραφή του χρόνου, προσφέροντας το απίστευτο ρεκόρ των 7.200.000 παλμών ανά ώρα!!! Αυτή τη φορά μόνο η ύψιστη διάκριση του GPHG, η περιβόητη «Aiguille d’Or» μπορεί να είναι το κατάλληλο έπαθλο για ένα τόσο σημαντικό ρολόι!...

Σήμερα η συλλογήπεριλαμβάνει πολλά και πολύ σημαντικά μοντέλα – πολλούς διαφορετικούς τρόπους να κάνει κανείς πραγματικότητα το δικό του όνειρο.
πηγή