Το Ισλαμικό Κράτος κατέρριψε αεροσκάφος στη Ράκα

Πολεμικό αεροσκάφος κατέπεσε στη συριακή επαρχία Ράκα, την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
 το οποίο δεν έχει διευκρινίσει την ταυτότητα του αεροσκάφους και το αίτιο της πτώσης του, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται επίσης το Παρατηρητήριο, το αεροσκάφος κατερρίφθη από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι κρατεί τον ιορδανό πιλότο του πολεμικού αεροσκάφους που κατέρριψε στη Ράκα.

Σύμφωνα και με τελευταίες πληροφορίες απο το defencenet.gr σήμερα μόλις ο ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε  πως ένας πιλότος του συνελήφθη από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αφού το μαχητικό αεροσκάφος του καταρρίφθηκε στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του συνασπισμού στη Συρία.



"Η Ιορδανία θεωρεί την οργάνωση και τους υποστηρικτές της υπεύθυνους για την ασφάλεια του πιλότου και για τη ζωή του", αναφέρεται σε στρατιωτική ανακοίνωση η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Νωρίτερα δύο στενοί συγγενείς του Ιορδανού πιλότου είχαν δηλώσει πως ενημερώθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία πως ο συγγενής τους αιχμαλωτίσθηκε αφού το αεροπλάνο του κατερρίφθη νωρίτερα σήμερα σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Ράκα, στη βορειοανατολική Συρία.