Αθήνα
+18...+28° C

Τέλεια cheeseburgers με καραμελωμένα κρεμμύδια

Δες τον τρόπο να φτιάξεις γευστικά cheeseburgers τα οποία ταιριάζουν τέλεια με συνοδευτικό πιάτο, λαχανικά σχάρας.

ΥΛΙΚΑ
30 ml. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
12 κ.γ. μαγιονέζα
4 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1/4 λεμόνι το χυμό του
1/3 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο μικρή ψιλοκομμένη
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος το 85% να είναι άπαχο κρέας
4 φέτες τυρί του τοστ
4 ψωμάκια για μπέργκερ
1 ματσάκι ρόκα 12 φύλλα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Αριθμός ατόμων: 4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοψήνουμε για 15- 18 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και ροδίσουν έντονα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη Ντιζόν, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
Στην συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε τον κιμά και πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Ψήνουμε στο grill ή στο τηγάνι για περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή αν επιθυμούμε περισσότερο. Δεν παραψήνουμε γιατί θα ξεραθούν. Όταν τα μπιφτέκια μας είναι σχεδόν έτοιμα, βάζουμε πάνω στο καθένα μια φέτα τυρί του τοστ και ψήνουμε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε τα ψωμάκια στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν, 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Γεμίζουμε τα ψωμάκια με μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, τη σως μαγιονέζας και τη ρόκα.

cookbox.gr