Αθήνα
+18...+28° C

Ποιο Hummer; Έρχεται το ZIL από την Ρωσία

Ζυγίζει περίπου 4,5 τόνους, μεταφέρει 10 στρατιώτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους και θέλει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος απέναντι στην πολεμική μηχανή των Αμερικανών που ακούει στο όνομα Hummer.
Εδώ και κάποια χρόνια, η κυβέρνηση της Ρωσίας ανέθεσε στην ΖΙL, μια φίρμα που ειδικεύεται στην παραγωγή φορτηγών και άλλως βαρέων οχημάτων, την κατασκευή ενός τζιποειδούς οχήματος για τις ανάγκες του στρατού της χώρας.

  Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως αυτή, η σχεδόν ... ξεπερασμένη βιομηχανία, θα έκανε την έκπληξη με ένα τόσο φουτουριστικό όχημα.

  Το δημιούργημα της ZIL μοιάζει βγαλμένο από κάποιο παιχνίδι βίντεο. Είναι όμως...γήινο, μπορεί να μεταφέρει 10 άτομα, τον οδηγό και 9 στρατιώτες. Ο διοικητής της μικρής ομάδας κάθεται δίπλα στον οδηγό, έξι στρατιώτες (3+3) κατά μήκος του διαμήκη άξονα του οχήματος και δύο στο πίσω μέρος.

  Το ZIL έχει ένα κεκλιμένο εμπρός άκρο, που μοιάζει πολύ με τα κλασικά concept του Bertone.
Η θωράκιση του οχήματος έχει γίνει από την ρωσική εταιρία Humvee και το βάρος του δημιουργήματος της ΖΙL φτάνει τους 4,5 τόνους. Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι επιβάτες-στρατιώτες μαζί με όλο τους τον εξοπλισμό.

  Το μήκος του οχήματος φτάνει τα 6,33 μέτρα, το μεταξόνιο του είναι 3.800 χιλιοστά και το συνολικό ύψος είναι 2.566 χιλιοστά.
Μοναδικό ... μελανό σημείο, ο ασθενικός κινητήρας ντίζελ της Cummins με ισχύ μόλις 185 ίππων.

πηγή