Αθήνα
+18...+28° C

Εντυπωσιακό βίντεο από το Norman Atlantic: Στους 236 οι Έλληνες διασωθέντες

Με τους Έλληνες διασωθέντες να ανέρχονται στους 236 και ακόμη 30 να αναζητούνται, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο με την προσπάθεια διάσωσης επιβατών από άνδρες του Λιμενικού Σώματος
Tο σύνολο των Ελλήνων επιβατών που έχουν διασωθεί και βρίσκονται είτε σε πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση είτε σε ελληνικό έδαφος, ανήλθε πριν από λίγη ώρα σε 236 άτομα σε σύνολο 268, που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο Norman Atlantic.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, άλλοι 35 Έλληνες σε σύνολο περίπου 200 επιβατών περισυνελέγησαν από το μοιραίο πλοίο Norman Atlantic και βρίσκονται στο πλοίο San Giorgio.

  Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού Σώματος
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το σύνολο των επιβατών που επέβαιναν στο πλοίο, ανέρχεται σε 475 άτομα, εκ των οποίων 268 ήταν Έλληνες.
Δύο από τους Έλληνες έχουν ταυτοποιηθεί ως νεκροί και συνεχίζεται η αναζήτηση εντοπισμού άλλων 30.

  Το σύνολο των διασωθέντων από το πλοίο Norman Atlantic, (επιβάτες και πλήρωμα) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ανέρχεται σε 432 άτομα. Πηγές από το λιμενικό σώμα δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι Έλληνες σε δύο πολεμικά πλοία του Ιταλικού ναυτικού αλλά και στο San Giorgio.
Η διασταύρωση στοιχείων των επιβατών που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο Norman Atlantic συνεχίζεται από τις ιταλικές, αλλά και από τις ελληνικές αρχές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)