Αθήνα
+18...+28° C

Φτιάξτε Xριστουγενιάτικα κάπκεϊκ δεντράκια

Μια σχετικά εύκολη συνταγή,για να φτιάξετε πεντανόστιμα και πολύ εμφανισιακά, Xριστουγενιάτικα κάπκεϊκ δεντράκια,για το γιορτινό σας τραπέζι.
Aπο το μηνιαίο περιοδικό "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ".

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • - 150 γρ. μαλακό βούτυρο
  • - 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • - 3 αυγά
  • - 150 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • - 1 κουτ. σούπας σκόνη βανίλιας
  • - 1 κουτ. σούπας γάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ
  • - 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • - 250γρ. έτοιμο γλάσο ζάχαρης (της αγοράς)
  • - 1 κουτ. σούπας σκόνη βανίλιας
  • - 1 κουτ. σούπας γάλα
  • - 1 βαζάκι πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • - 1 σακουλάκι πολύχρωμη τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά το αφήνουμε να χλιάνει. Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό σε υφή μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και σε κάθε προσθήκη συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μας. Τελευταία, ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα. Μπορούμε αντί για βανίλια να βάλουμε δύο κουταλιές σούπας κακάο και να γίνει σοκολατένιο το κάπκεϊκ. Από την στιγμή που θα μπει στο μείγμα το μπέικιν πάουντερ βάζουμε το μίξερ χειρός στη πιο χαμηλή ταχύτητα ώστε η ζύμη να γίνει αφράτη.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Εν τω μεταξύ, σε φόρμα για καπ κέικς προσθέτουμε στις θήκες ποσότητες της ζύμη μας. Προσέχουμε να μη γεμίζουμε κάθε θήκη με ζύμη μέχρι το χείλος της διότι το κεκάκι θα φουσκώσει και θα βγει έξω από τη φόρμα. Η ζύμη είναι αρκετή για 12 κάπκεϊκ. Ψήνουμε τα κάπκεϊκ για 15 με 20 λεπτά περίπου μέχρι η επιφάνειά τους να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Με οδοντογλυφίδα ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί και στο εσωτερικό τους χωρίς όμως να είναι πολύ σφιχτά γιατί τα θέλουμε να είναι αφράτα.


3. Ετοιμάζουμε το δεντράκι που θα διακοσμήσει τα κάπκεϊκ. Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Σε μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με σύρμα ώστε να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσθέτουμε μετά το γλάσο ζάχαρης, τη βανίλια, το γάλα και χτυπάμε όλα τα υλικά με το μίξερ χειρός. Στο τέλος, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής (2-3 σταγόνες ή και λιγότερες) και ανακατεύουμε με σπάτουλα ώστε το χρώμα να είναι ομοιόμορφο στο μείγμα και να απλωθεί παντού.


4. Μόλις βγάλουμε τα κάπκεϊκ από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Ρίχνουμε το μείγμα για τα δεντράκια στο κορνέ ζαχαροπλαστικής και με κυκλικές κινήσεις δημιουργούμε το σχήμα δέντρου, ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε και μπορούμε. Έπειτα μπορούμε να το διακοσμήσουμε και με πολύχρωμη τρούφα.

Χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά
Μερίδες: 12 κομμάτια