Ισλαμικό Κράτος: Πού και γιατί έχουν γίνει οι περισσότερες αεροπορικές επιδρομές (χάρτης)

Χάρτης με τις αεροπορικές επιδρομές που έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές Αυγούστου στο πεδίο δράσης των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Σε αυτόν φαίνεται ότι το επίκεντρο των εναέριων επιχειρήσεων κυρίως από τις συμμαχικές δυνάμεις δεν είναι άλλο από την Κομπάνι.

Στην ηρωϊκή κουρδική πόλη στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν στρέψει όπως φαίνεται όλο το ενδιαφέρον τους, πραγματοποιώντας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 433 αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.

Η επιλογή των Αμερικανών και των συμμαχικών δυνάμεων δεν είναι τυχαία. Εκτός από το γεγονός ότι η Κομπάνι πολιορκείται εδώ και 120 ημέρες από τους παράφρονες τζιχαντιστές από τρία μέτωπα (με τέταρτο τα σύνορα με την Τουρκία που σπρώχνει τους Κούρδους προς το Ισλαμικό Κράτος), οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Κομπάνι πρέπει να παραμείνει ελεύθερη και δεν πρέπει επ” ουδενί να πέσει στα χέραι των τζιχαντιστών, καθώς από εκεί θα περάσει ο αγωγός πετρελαίου που θα καταλήγει στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Αυτόν έχουν βάλει στο μάτι οι τζιχαντιστές και ο σουλτάνος τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ώστε την επόμενη ημέρα να ελέγχουν σχεδόν ολόκληρο το γεωπολιτικό – ενεργειακό παιχνίδι στη λεκάνη της Μεσογείου.
xartis_aeroporikes
tribune.gr