Λιγα πραγματα μπορουμε να κανουμε αυτον τον μηνα...Ο Γενάρης είναι ο πρώτος μήνας σποράς των λαχανικών και προετοιμασίας των παρτεριών.
Οσοι εχετε χρόνο και δεν θέλετε να αγοράσετε ετοιμα φυτά μπορείτε να τα σπείρετε σε μικρα σπορεια η γλαστρακια:
μαρούλι, άνηθο, μαϊντανό, ρόκα, ραπανάκια, ζοχούς, σέσκουλο, κρεμμύδι, πράσο, λάχανο, μπρόκολο, κ.α.
Φυτεύουμε ακόμη και σκόρδα για χονδρά που θα συγκομίσουμε άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού.
Από 15 Γενάρη και μέχρι τέλος Φλεβάρη σπέρνουμε. Αν κάνει παγωνιές και μέχρι τις 15 Μάρτη. Πρώτος κανόνας είναι σπέρνουμε τον σπόρο σε τόσο βάθος όσο το μέγεθός του. Δηλαδή το μαρούλι σε βάθος μόλις 0,5εκ.Το ραπανάκι 1 εκ.
Πατάμε ελαφρά το χώμα και ποτίζουμε ελαφρά (όχι πολύ νερό για να μην σαπίσει ο σπόρος.)
Τέλος σκεπάζουμε τα γλαστρακια με νάιλον. Οι σπόροι κάνουν για να φυτρώσουν από 10-15 ημέρες έως και ένα μήνα πολλές φορές αν κανει πολυ κρυο. Επιλεξτε χωμα πλουσιο σε οργανικη ουσια.
Λίγη υπομονή και θα έχετε τα φυτά που χρειάζεστε για μεταφύτευση γύρω στο τέλος Μάρτη αρχές Απρίλη.kipouroi.blogspot.com
Οσοι εχετε χρόνο και δεν θέλετε να αγοράσετε ετοιμα φυτά μπορείτε να τα σπείρετε σε μικρα σπορεια η γλαστρακια:
μαρούλι, άνηθο, μαϊντανό, ρόκα, ραπανάκια, ζοχούς, σέσκουλο, κρεμμύδι, πράσο, λάχανο, μπρόκολο, κ.α.
Φυτεύουμε ακόμη και σκόρδα για χονδρά που θα συγκομίσουμε άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού.
Από 15 Γενάρη και μέχρι τέλος Φλεβάρη σπέρνουμε. Αν κάνει παγωνιές και μέχρι τις 15 Μάρτη. Πρώτος κανόνας είναι σπέρνουμε τον σπόρο σε τόσο βάθος όσο το μέγεθός του. Δηλαδή το μαρούλι σε βάθος μόλις 0,5εκ.Το ραπανάκι 1 εκ.
Πατάμε ελαφρά το χώμα και ποτίζουμε ελαφρά (όχι πολύ νερό για να μην σαπίσει ο σπόρος.)
Τέλος σκεπάζουμε τα γλαστρακια με νάιλον. Οι σπόροι κάνουν για να φυτρώσουν από 10-15 ημέρες έως και ένα μήνα πολλές φορές αν κανει πολυ κρυο. Επιλεξτε χωμα πλουσιο σε οργανικη ουσια.
Λίγη υπομονή και θα έχετε τα φυτά που χρειάζεστε για μεταφύτευση γύρω στο τέλος Μάρτη αρχές Απρίλη.kipouroi.blogspot.com