Julio Iglesias o λατίνος τραγουδοποιός του έρωτα.

Ο Χούλιο Ιγκλέσιας γεννήθηκε στης 23 Σεπτεμβρίου 1943 και 14:00 το μεσημέρι στο παλαιό μαιευτήριο της οδού Meson de Paredes στην Μαδρίτη.
 Είναι ο πρωτότοκος υιός του Dr. Julio Iglesias Puga και της Maria Del Rosario de la Cueva y Perignat. Τα παιδικά του χρόνια τα μοιράστηκε με τον αδελφό του Carlos.



Οι γενεαλογικές ρίζες του Χούλιο προέρχονται, από την πλευρά του πατέρα του από την περιοχή της Galicia – Ισπανία (στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού). Ο πατέρας του Dr. Julio Iglesias Puga γεννήθηκε στην πόλη Orense στην περιοχή της Galicia. Οι γονείς του πατέρα του Χούλιο ονομαζότανε Manuela και Ulpiano. Ενώ οι γονείς της μητέρας του Χούλιο ονομαζότανε Jose de la Cueva (γνωστός Ανδαλουσιανός δημοσιογράφος) και η γιαγιά του ήτανε η Dolores de Perignat Orejuela de Camporedondo.


Το βράδυ της 22ρας Σεπτεμβρίου 1963 και ώρα 02:00 το πρωί, ο Χούλιο (μόλις 20 ετών) επιστρέφοντας από την Majadahonda στην Μαδρίτη εμπλέκετε σε σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που τον άφησε ημι-παράλυτο για σχεδόν 1 ½ χρόνο. Εκείνη την μοιραία βράδια συνοδευότανε από τους φίλους του Enrique Clemente Criado, Tito Arroyo and Pedro Luis Iglesias. Οι ελπίδες για να ξανά περπατήσει ήτανε ελάχιστες. Εκείνη την δύσκολη περίοδο, η νοσοκόμα του Eladio Magdaleno του χάρισε μια κιθάρα. Ο Χούλιο πέρασε ατελείωτες ώρες ακούγοντας ραδιόφωνο και γράφοντας ποιήματα. Τα ποιήματα του ήτανε μελαγχολικά και μιλούσανε για τις υπαρξιακές ανησυχίες του Χούλιο σχετικά με το νόημα της ζωής και την γενικότερη ύπαρξη του ανθρώπου. Πάντως πότε δεν πίστευε ότι θα γινότανε τραγουδιστής.



Για να περάσουνε οι ατελείωτες, δύσκολες ώρες που ήτανε καθηλωμένος στο κρεβάτι, άρχιζε να τραγουδά και να αναπολεί τις ημέρες που ήτανε αθλητής. Ασχολήθηκε με το παίξιμο της κιθάρας, ξεκινώντας από τα βασικά με τις νότες, έτσι ώστε να μπορεί να μελοποιεί τα ποιήματα του.
Από την μια πλευρά η εσωτερική δύναμη του για ζωή και από την άλλη η απόλυτη υποστήριξη από την οικογένεια του, ειδικά ο πατέρας του για περισσότερα από ένα χρόνο αφοσιώθηκε στον Χούλιο και παραγκώνισε την εργασία του, όλα αυτά συντέλεσαν στο θαύμα. Σιγά…σιγά ο Χούλιο άρχισε να ξανά περπατά. Την περίοδο ανάρρωσης πέρασε αρκετούς μήνες με τον πατέρα του, από τις πρώτες πρωινές ώρες στις παραλίες La Carihuela στο Torremolinos (Μάλαγα) και Benidorm (Αλικάντε).
Μετά την ανάρρωση του αποφάσισε να ξανά συνεχίσει τις σπουδές του, έτσι ταξίδεψε στην Αγγλία για να σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Ramsgate και αργότερα στο Bell’s Language School στο Cambridge. Κάποια Σαββατοκύριακα τραγουδούσε στο μπαρ “Airport Pub” τραγούδια των καλλιτεχνών τις εποχής όπως Tom Jones, Engelbert Humperdinck, The Beatles. Εκείνη την περίοδο στο Cambridge γνωρίζετε με την Gwendolyne Bollore, μετέπειτα σχέση του, η οποία τον εμπνέει να γράψει ένα από τα πιο φημισμένα τραγούδια του με τον τίτλο Gwendolyne.



Ο Χούλιο συνέχισε να γράφει τραγούδια και μια ήμερα αποφάσισε να πάει σε μια δισκογραφική εταιρεία ώστε να τα ακούσουνε με σκοπό να ερμηνευτούνε από κάποιους τραγουδιστές της εταιρίας. Ο μάνατζερ ακούγοντας το demo που είχε ηχογραφήσει ο Χούλιο, παίζοντας μόνο με την κιθάρα του, τον ρώτησε… “Γιατί δεν ερμηνεύεις ο ίδιος της μελωδίες σου; και ο Χούλιο του απάντησε…. “Επειδή δεν είμαι τραγουδιστής.” Τελικά τον μετέπεισαν και τραγούδησε στο πασίγνωστο μουσικό φεστιβάλ Benidorm. Στης 17 Ιουλίου 1968 κερδίζει των διαγωνισμό με το φημισμένο τραγούδι του με τον τίτλο La vida sigue igual, μετά από αυτό υπογράφει δισκογραφικό συμβόλαιο με την Columbia Discos.
Τον Φεβρουάριο του 1969 συμμετέχει στο φεστιβάλ Brassow Golden Stag (Ρουμανία).Την ίδια χρονιά ξεκινά την πρώτη περιοδεία του στην Λατινική Αμερική, συμμετέχει στο Festival de Viρa del Mar (Χιλή) και κινηματογραφεί την πρώτη του ταινία με τον τίτλο “La vida sigue igual”.
Στης 20 Ιανουαρίου 1971 παντρεύεται την Isabel Preysler Arrastria (η οποία κατάγεται από την Μανίλα, γεννημένη στης 18 Φεβρουαρίου 1951) στο Τολέδο (Ισπανία). Το ταξίδι του μέλιτος γίνετε στα Κανάρια Νησιά. Από αυτόν τον γάμο γεννιούνται τρία παιδιά:
“Chabeli” Maria Isabel (1 Αυγούστου 1971, Estoril), Julio Jose (25 Φεβρ. 1973, Μαδρίτη) και Enrique Miguel (8 Μαΐου 1975, Μαδρίτη). Το 1978 βρίσκει το ζευγάρι σε διάσταση και ένα χρόνο αργότερα χωρίζει.



Μεταξύ των άλλων συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της EUROVISION, ενώ την ίδια περίοδο βρίσκεται νούμερο 1 στης πωλήσεις παγκοσμίως, από το Μεξικό έως την Αργεντινή και από την Ισπανία στην Ιαπωνία.
Το 1971 ηχογραφεί το τραγούδι του «Como el αlamo al camino» στα Ιαπωνικά (“ANATAMO URAMO”) και τον επόμενο χρόνο ηχογραφεί το πρώτο του LP στα Γερμανικά. Το 1975 ηχογραφείται το πρώτο του LP στα Πορτογαλικά. Η ανοδική πορεία του Χούλιο γίνεται όλο και μεγαλύτερη, το 1978 υπογράφει δισκογραφικό συμβόλαιο με την CBS International, και αργότερα ηχογραφεί το πρώτο LP στα Γαλλικά αλλά και στα Ιταλικά. Συμμετέχει στην κριτική επιτροπή στο διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe το 1979 που λαμβάνει χώρα στη Αυστραλία.
Το 1983 στο Παρίσι ο Χούλιο Ιγκλέσιας έχει την τιμητική αλλά και το προνόμιο να βραβεύεται με το πρώτο και μοναδικό βραβείο “Διαμαντένιου Δίσκου” που δόθηκε πότε σε καλλιτέχνη από το Guinness Book of World Records για ρεκόρ πωλήσεων δίσκων, ηχογραφημένα σε περισσότερες από 8 γλώσσες (Ισπανικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ιαπωνικά και Tagalog) κάτι που κανένας τραγουδιστής στην μουσική ιστορία έως σήμερα δεν έχει καταφέρει.
Το 1985 αποκτά το δικό του αστέρι στη “Λεωφόρο των Αστέρων” στο Hollywood, είναι ένας από του ελάχιστους καλλιτέχνες Ισπανικής καταγωγής που τιμούνται με αυτόν των τρόπο. Το αστέρι του Χούλιο λάμπει στη νότια πλευρά στη Λεωφόρο των Αστέρων μεταξύ Orange Street και Sycamore Street. Επίσης η πόλη και οι κάτοικοι του Μαϊάμι των τιμούνε με ανάλογο τρόπο δίνοντας του μία θέση στο δικό τους θρυλικό “Walk of Latin Stars” στην 8η Street. (Calle Ocho).
Στης 28 Φεβρουάριου 1991 απόκτα ακόμα ένα Αστέρι, αυτήν την φόρα στην Ευρώπη (Ολλανδία).
Το 1988 κερδίζει ως “Καλύτερος Λατίνο Τραγουδιστής” της προηγούμενης χρονιάς το βραβείο “Grammy” για το άλμπουμ “Un hombre solo”, επίσης από το Aplauso’92 κερδίζει το βραβείο του “Καλύτερου Καλλιτέχνη της Χρονιάς”.



Το 1992 στην Φλόριντα των Η.Π.Α του απονέμεται ο τίτλος “Universal Spaniard” και οι διακρίσεις συνεχίζονται στην γενέτειρα του, Ισπανία όπου χρίζετε ως “Πρέσβης της Galicia”.
Το 1995 απολαμβάνει το πρώτο βραβείο “Golden Record Award” που δίνεται σε καλλιτέχνη που δεν είναι Κινεζικής υπηκοότητας στην ιστορία της Κίνας. Το 1997 δέχεται το βραβείο “Monaco World Music Award” ως ο Καλύτερος Λατίνο Τραγουδιστής.
Ο Χούλιο Ιγκλέσιας είναι ο πιο αναγνωρίσιμος και διάσημος τραγουδιστής στον πλανήτη. Έχει πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια άλμπουμ, και έχει στην κατοχή του περισσότερους από 2.600 Πλατινένιους & Χρυσούς δίσκους, ένα καταγεγραμμένο ρεκόρ που κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν έχει πετύχει έως τώρα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.
Ο Χούλιο καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του έχει μάθει να μην αφήνει τίποτα στην τύχη όσο μικρό και ασήμαντο και αν είναι. Όταν βρίσκεται στο στούντιο για ηχογράφηση επεξεργάζεται κάθε τραγούδι, κάθε νότα είναι σημαντική για εκείνον, μελέτα κάθε λέξη μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό άκουσμα. Το τελικό αποτέλεσμα των ηχογραφήσεων έχει πάντα την έγκριση του εφόσον η μελωδία ηχεί βαθιά στη καρδιά του, και ο παλμός της ικανοποίησης συνεπαίρνει την ψυχή του. Όλα αυτά έχει μάθει ότι επιτυγχάνονται με σκληρή προσπάθεια και απόλυτη πειθαρχεία.
Στης 7 Σεπτεμβρίου 1997 έρχεται στην ζωή ο τρίτος κατά σειρά υιός του Miguel Alejandro (Michael Alexander). Γεννιέται στο Μαϊάμι και ζυγίζει 3,4 κιλά. Είναι το πρώτο παιδί από την σχέση του με την Miranda (Miranda Johanna Maria Rijnsburger) (γεννηθείς 5 Οκτωβρίου 1965, Leimuiden). Η νέα σύντροφος του είναι Ολλανδικής καταγωγής, μοντέλο στο επάγγελμα και γνωρίστηκαν στην Τζακάρτα (Ινδονησία) στης 5 Δεκεμβρίου 1990.


Η 8η Σεπτεμβρίου του 1997 είναι μια ημερομηνία που για πάντα θα θυμάται ο Χούλιο διότι εκείνη την αλησμόνητη βράδια βραβεύεται από τον Λατίνο ποπ παραγωγό/συνθέτη Emilio Estefan με το “ASCAP Pied Piper Award” το οποίο είναι η απώτερη διάκριση των βραβείων για οποιοδήποτε καλλιτέχνη. Ο Χούλιο Ιγκλέσιας πλέον περνούσε με αυτήν την βράβευση στο πάνθεον της ιστορίας που τιμήθηκαν με το “ASCAP” όπως οι Frank Sinatra, Ella Fitzgerald and Barbara Streisand. Στην συνεχεία ο δήμαρχος του Μαϊάμι Joe Carollo ανακηρύσσει εκείνη την ημέρα ως “Julio Iglesias Day”.
Η Miranda γεννά στης 3 Απριλίου 1999 τον δεύτερο υιό της. Το μωράκι ονομάζεται Rodrigo ζυγίζει 3 κιλά. Δύο χρόνια αργότερα, 1η Μαΐου έρχονται στο κόσμο τα δίδυμα κοριτσάκια τους Victoria & Cristina.
Στης 14 Μαρτίου 2002 μετά από χρόνια αρρώστια αφήνει την τελευταία της πνοή η μητέρα του Rosario de la Cueva η οποία πάντα πρόσφερε κοινωφελή έργο στον ιερό ναό Corpus Christi στο Μαϊάμι. Ένα μήνα μετά ο Χούλιο και ο αδελφός του Carlos κάνουνε δωρεά για την ανοικοδόμηση κέντρου στήριξης αναξιοπαθούντων στην μνήμη της μητέρα τους.
Στις 4 Νοέμβριου του ίδιου χρόνου λειτουργεί το κέντρο “Rosario de la Cueva Assistance Center” δίπλα από τον ιερό ναό Corpus Christi.


Σε ηλικία 61 ετών ο Χούλιο αποκτά των δεύτερο αδελφό του (18 Μαΐου 2004) Jaime Iglesias, που είναι ο υιός του Dr. Iglesias με την Ronna Keitt.
Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 2005 αφήνει την τελευταία του πνοή ο πατέρας του Χούλιο, Dr. Iglesias Puga από αιφνίδιο θάνατο σε ηλικία 90 ετών. Το συμβάν έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση της γέννησης του δεύτερου παιδιού του με την Ronna. Όλοι θα τον θυμούνται για την ζωντάνια του, την στοργικότητα του και το πόσο φιλικός ήτανε με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι των αποκαλούσανε “Papuchi”.
Στης 26 Ιουλίου 2006 γεννιέται η μικρή αδελφή (Ruth) του Χούλιο, αν ο πατέρας του βρισκότανε εν ζωή θα ήτανε 91 ετών εκείνη την ημέρα.
Ο Χούλιο Ιγκλέσιας συνεχίζει έως σήμερα να κατακτά την υφήλιο. Κάθε 31 δευτερόλεπτα κάποιο τραγούδι του ακούγεται σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό σε κάποια γωνία του πλανήτη. Η συναυλίες του όπου και αν εμφανίζεται είναι SOLD OUT τα άλμπουμ του πάντα πρώτα στις πωλήσεις. Όταν ξεκουράζεται βρίσκεται στα αγαπημένα του σπίτια: Punta Cana (Καραϊβική), Μαϊάμι (Η.Π.Α) and Marbella (Ισπανία) συντροφιά με την Miranda και τα τέσσερα παιδία του.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Studio, live, remastered and compilation main albums