Αυτό το σοκολατενιο κέικ το αγαπώ. Δεν έχει τίποτα διαφορετικό από τα
άλλα στη γεύση του. Όμως η χριστουγεννιάτικη εμφάνιση του μου φτιάχνει
το κέφι.
Το γλάσο και τα τριμένα μπαστουνάκια καραμέλας στην κορυφή το κάνουν να δείχνει λαχταριστό κι εορταστικό στο τραπέζι μας. Είναι πολύ εύκολο. Πάμε να το κάνουμε.
Χρειαζόμαστε:
Για το κέικ:
1 φλιτζάνι βραστό νερό
6 κουταλιές της σούπας κακάο
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνιου ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2/3 φλιτζάνιου απλό άπαχο γιαούρτι
1/4 φλιτζάνιου κομματάκια σοκολάτας ημίγλυκης.
Για το γλάσο:
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 - 2 κουταλιές σούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο,
2 μπαστουνάκια καραμέλες θρυματισμένα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ετοιμάζουμε τη φόρμα του κέικ βουτυρώνοντας κι αλευρώνοντας.
Χτυπήστε μαζί βραστό νερό και κακάο, στη συνέχεια, αφήστε τα να κρυώσουν.
Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ.
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να συνδιαστούν καλά. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά .
Χτυπάμε το γιαούρτι στο μείγμα με το κακάο που έχει κρυώσει..
Προσθέστε το μισό αλέυρι στο μίγμα ζάχαρης και κτυπήστε μέχρι να συνδιαστούν καλά.
Προσθέστε το μίγμα κακάο, στη συνέχεια να τελειώσουμε συμπληρώνοντας το υπόλοιπο μίγμα αλευριού.
Στο τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Κατόπιν όλο το μείγμα μας το βάζουμε στη βουτυρωμένη φόρμα μας και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά, μέχρι να βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ μας κι αυτή να βγαίνει καθαρή.
Όταν ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για να κάνουμε το γλάσο, ανακατευουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το βούτυρο που το έχουμε λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά. Όταν ενωποιηθεί περιχύνουμε το κέικ μας με γλάσο και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα μπαστουνάκια καραμέλας . Το κέικ είναι έτοιμο να στολίσει το τραπέζι μας.
Καλή όρεξη!!
http://www.marymary.gr
Το γλάσο και τα τριμένα μπαστουνάκια καραμέλας στην κορυφή το κάνουν να δείχνει λαχταριστό κι εορταστικό στο τραπέζι μας. Είναι πολύ εύκολο. Πάμε να το κάνουμε.
Χρειαζόμαστε:
Για το κέικ:
1 φλιτζάνι βραστό νερό
6 κουταλιές της σούπας κακάο
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνιου ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2/3 φλιτζάνιου απλό άπαχο γιαούρτι
1/4 φλιτζάνιου κομματάκια σοκολάτας ημίγλυκης.
Για το γλάσο:
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 - 2 κουταλιές σούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο,
2 μπαστουνάκια καραμέλες θρυματισμένα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ετοιμάζουμε τη φόρμα του κέικ βουτυρώνοντας κι αλευρώνοντας.
Χτυπήστε μαζί βραστό νερό και κακάο, στη συνέχεια, αφήστε τα να κρυώσουν.
Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ.
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να συνδιαστούν καλά. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά .
Χτυπάμε το γιαούρτι στο μείγμα με το κακάο που έχει κρυώσει..
Προσθέστε το μισό αλέυρι στο μίγμα ζάχαρης και κτυπήστε μέχρι να συνδιαστούν καλά.
Προσθέστε το μίγμα κακάο, στη συνέχεια να τελειώσουμε συμπληρώνοντας το υπόλοιπο μίγμα αλευριού.
Στο τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Κατόπιν όλο το μείγμα μας το βάζουμε στη βουτυρωμένη φόρμα μας και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά, μέχρι να βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ μας κι αυτή να βγαίνει καθαρή.
Όταν ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για να κάνουμε το γλάσο, ανακατευουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το βούτυρο που το έχουμε λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά. Όταν ενωποιηθεί περιχύνουμε το κέικ μας με γλάσο και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα μπαστουνάκια καραμέλας . Το κέικ είναι έτοιμο να στολίσει το τραπέζι μας.
Καλή όρεξη!!
http://www.marymary.gr