Για τους περισσότερους δεν υπάρχει πιο
λατρεμένο φαγητό από τις μπριζόλες.
Κάνε τις χοιρινές μπριζόλες σου πιο νόστιμες με πέντε συνταγές που μαγείρεψε και δοκίμασε για σένα το Cosmo.gr.
Τι θα χρειαστείς
4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
5-6 μέτριες πατάτες
2 πορτοκάλια
2 μοσχολέμονα (lime)
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά μουστάρδα
2-3 κλαράκια θυμάρι
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κλωνάρια σέλερι σε κομματάκια
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη
Τι θα κάνεις
Ανακατεύεις καλά τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα. Στρώνεις τις μπριζόλες σε ένα σκεύος, ρίχνεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερυ και τα περιλούζεις όλα μαζί με τη μαρινάδα. Σκεπάζεις και τα αφήνεις στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Όποτε το θυμηθείς μέσα στη μέρα, γύρισε τις μπριζόλες δυο τρεις φορές μέσα στη μαρινάδα.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς, κόβεις τις πατάτες σε κύβους, τις πλένεις, τις στραγγίζεις και τις στρώνεις σε ένα ταψί.
Βγάζεις τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αφήνεις στην άκρη. Πετάς τα κρεμμύδια από τη μαρινάδα και την προσθέτεις στις πατάτες, τις οποίες ψήνεις για 45 λεπτά.
Αλατοπιπερώνεις τις μπριζόλες και τις πασπαλίζεις με λίγη ρίγανη. Ζεσταίνεις ένα τηγάνι, τις ροδοκοκκινίζεις και από τις δυο πλευρές και τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες.
Αφού περάσουν 45 λεπτά βγάζεις το ταψί με τις πατάτες, δημιουργείς λίγο χώρο και βάζεις τις μπριζόλες. Σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις τις μπριζόλες με τις πατάτες για άλλα 20 λεπτά.
Tips: - Μην ξεχάσεις να μαρινάρεις τις μπριζόλες από το προηγούμενο βράδυ. Μπορείς να τις μαρινάρεις το λιγότερο 8 ώρες πριν, αλλά το καλύτερο είναι να τις μαρινάρεις μια μέρα πριν.
- Αν βάλεις κατευθείαν τις μπριζόλες στο φούρνο, χωρίς να τις περάσεις από το τηγάνι, πρέπει να παρατείνεις το χρόνο μαγειρικής στα 45 λεπτά.
Τι θα χρειαστείς
4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
Για την μαρινάδα
2 κούπες (500 ml ) μπύρα guinness (ή οποιαδήποτε άλλη μπύρα σου αρέσει)
2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι (κατά προτίμηση)
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κούπα παγάκια
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
Για το στεγνό μείγμα μπαχαρικών πριν το ψήσιμο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Για τα λαχανικά
300 γρ μανιτάρια
1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/3 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι, πιπέρι
4 ολόκληρα καλαμπόκια βρασμένα για 10 λεπτά.
Τι να κάνεις
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζεις όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτεις τις μπριζόλες. Τις αφήνεις στο ψυγείο όλο το βράδυ και το πρωί τις γυρίζεις μέσα στη μαρινάδα.
Όταν έρθει η ώρα να τις ψήσεις, τις βγάζεις από τη μαρινάδα και τις σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας ταμποναριστά. Ανακατεύεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το στεγνό μείγμα μπαχαρικών και τρίβεις με αυτό καλά τις μπριζόλες.
Βάζεις την γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει καλά, ψήνεις τις μπριζόλες πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες για πέντε λεπτά για να ξεκουραστούν και να μαλακώσουν.
Για τα λαχανικά, ανακατεύεις μέσα σε ένα μπολ τις πιπεριές με τα μανιτάρια και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Τα σοτάρεις σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 3 -4 λεπτά. Τα ανακατεύεις με τα υπόλοιπα υλικά και τα κρατάς στην άκρη, μαζί με τα καλαμπόκια, τα οποία, αφού τα βράσεις, τα περνάς για λίγο από το grill για να πάρουν χρώμα.
Σερβίρεις τις μπριζόλες με τα λαχανικά,το καλαμπόκι και την ίδια μάρκα μπύρας που έβαλες στο μαρινάρισμα της μπριζόλας.
Tip: Μην βάλεις τις μπριζόλες για ψήσιμο κατευθείαν από το ψυγείο. Άλειψέ τες με τα στεγνά μπαχαρικά και άφησέ τες για 20 λεπτά περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.
Τι θα χρειαστείς
4 μπριζόλες
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 κρεμμύδι
Τι να κάνεις
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το νερό με τη μουστάρδα, το λάδι και το μέλι, τον κύβο και λίγο αλάτι. Σε ένα ταψί τοποθετείς τις μπριζόλες και τις πατάτες και στη συνέχεια ρίχνεις τη μισή σάλτσα που δημιούργησες στο ταψί.
Βάζεις όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη θέλεις και ψιλοκόβεις το κρεμμύδι πάνω στο ταψί.
Ψήνεις στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά και κάθε 15 λεπτά προσθέτεις από τη σάλτσα στις πατάτες και στις μπριζόλες.
Tip: Αντί για πατάτες μπορείς να βάλεις και ρύζι, που με τη σάλτσα που έχει περισσέψει στο ταψί γίνεται πεντανόστιμο.
Τι θα χρειαστείς (για 2 άτομα)
Για τις μπριζόλες
2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, 600-700γρ
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
60ml ελαιόλαδο (1/4 φλιτζανιού)
180ml λευκό κρασί (3/4 φλιτζάνι)
60ml ξύδι μπαλσάμικο (1/4 φλιτζανιού)
2 κ.γλ μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 2 κ.σ. ξερή)
1 πρέζα θυμάρι
Για τον πουρέ
2-3 μέτριες πατάτες (περίπου 500gr) κομμένες σε μικρούς κύβους
1 κ.σ. μαργαρίνη
50ml γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Τι να κάνεις
Για τον πουρέ πατάτας
Ξεκινάς βάζοντας νερό να βράσει για τις πατάτες. Αλατίζεις λίγο το νερό και μόλις βράσει βάζεις τις πατάτες και τις αφήνεις να βράσουν. Μόλις βράσουν τις αφαιρείς από το νερό και τις βάζεις σε βαθύ μπολ. Τις λιώνεις με ένα πιρούνι πολύ καλά, προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις πολύ καλά. Προσθέτεις το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις και αφήνεις τον πουρέ στην άκρη κρατώντας τον ζεστό.
Για τις μπριζόλες
Βάζεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, βάζεις τις μπριζόλες, μαγειρεύεις για 3-4 λεπτά και τις γυρνάς και από τις δύο πλευρές. Ρίχνεις το σκόρδο, αφήνεις για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνεις το κρασί και το μπαλσάμικο. Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτεις το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και ανακατεύεις καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες ανά χρονικά διαστήματα. Μαγειρεύεις για ακόμα 14-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα.
Tips: Καλό είναι να ξεκινήσεις με το βράσιμο των πατατών, γιατί παίρνει αρκετή ώρα και μετά να αρχίσεις να μαγειρεύεις τις μπριζόλες, για να είναι έτοιμα την ίδια ώρα. Αν θέλεις τις μπριζόλες πιο ζουμερές, αντί για 14-15 λεπτά, μαγείρεψέ τις για 10 με 12 λεπτά.
Υλικά (για 6 μερίδες)
6 χοιρινά μπριζολάκια
10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Για την πάστα πιπεριάς
2 ψητές κόκκινες πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/4 φλ. τσαγιού καβουρντισμένα αμύγδαλα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξίδι
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. αλάτι
Λίγη φρυγανιά (προαιρετικά)
Τι να κάνεις
Για την πάστα πιπεριάς: Ξεφλουδίζεις και αφαιρείς τους σπόρους από τις ψητές πιπεριές. Τις βάζεις στο μπλέντερ, προσθέτεις το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το ξίδι, το μπούκοβο και αλάτι. Τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πάστα και προσθέτεις λίγο-λίγο το ελαιόλαδο. Αν το μείγμα σου είναι πολύ αραιό, προσθέτεις λίγη τριμμένη φρυγανιά. Η πάστα διατηρείται στο ψυγείο.
Ανάβεις τη φωτιά. Βάζεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα σε μπολ, τα περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζεις με αλάτι. Αλατοπιπερώνεις τα χοιρινά μπριζολάκια και τα ψήνεις στη σχάρα για πέντε λεπτά. Τα αναποδογυρίζεις και βάζεις στη σχάρα και τα ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψήνεις τα μπριζολάκια για 5΄-6΄ επιπλέον για μέτριο ψήσιμο.
Tip: Τα σερβίρεις σε πιατέλα με τα ψητά κρεμμύδια και την πάστα πιπεριάς.
Πηγές: argiro.gr, eri-captaincook.blogspot.gr, sintagespareas.gr, littlecookingtips.com
http://www.cosmo.gr
Xοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο
4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
5-6 μέτριες πατάτες
2 πορτοκάλια
2 μοσχολέμονα (lime)
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά μουστάρδα
2-3 κλαράκια θυμάρι
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κλωνάρια σέλερι σε κομματάκια
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη
Τι θα κάνεις
Ανακατεύεις καλά τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα. Στρώνεις τις μπριζόλες σε ένα σκεύος, ρίχνεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερυ και τα περιλούζεις όλα μαζί με τη μαρινάδα. Σκεπάζεις και τα αφήνεις στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Όποτε το θυμηθείς μέσα στη μέρα, γύρισε τις μπριζόλες δυο τρεις φορές μέσα στη μαρινάδα.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς, κόβεις τις πατάτες σε κύβους, τις πλένεις, τις στραγγίζεις και τις στρώνεις σε ένα ταψί.
Βγάζεις τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αφήνεις στην άκρη. Πετάς τα κρεμμύδια από τη μαρινάδα και την προσθέτεις στις πατάτες, τις οποίες ψήνεις για 45 λεπτά.
Αλατοπιπερώνεις τις μπριζόλες και τις πασπαλίζεις με λίγη ρίγανη. Ζεσταίνεις ένα τηγάνι, τις ροδοκοκκινίζεις και από τις δυο πλευρές και τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες.
Αφού περάσουν 45 λεπτά βγάζεις το ταψί με τις πατάτες, δημιουργείς λίγο χώρο και βάζεις τις μπριζόλες. Σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις τις μπριζόλες με τις πατάτες για άλλα 20 λεπτά.
Tips: - Μην ξεχάσεις να μαρινάρεις τις μπριζόλες από το προηγούμενο βράδυ. Μπορείς να τις μαρινάρεις το λιγότερο 8 ώρες πριν, αλλά το καλύτερο είναι να τις μαρινάρεις μια μέρα πριν.
- Αν βάλεις κατευθείαν τις μπριζόλες στο φούρνο, χωρίς να τις περάσεις από το τηγάνι, πρέπει να παρατείνεις το χρόνο μαγειρικής στα 45 λεπτά.
Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με μπύρα
4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
Για την μαρινάδα
2 κούπες (500 ml ) μπύρα guinness (ή οποιαδήποτε άλλη μπύρα σου αρέσει)
2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι (κατά προτίμηση)
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κούπα παγάκια
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
Για το στεγνό μείγμα μπαχαρικών πριν το ψήσιμο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Για τα λαχανικά
300 γρ μανιτάρια
1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/3 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι, πιπέρι
4 ολόκληρα καλαμπόκια βρασμένα για 10 λεπτά.
Τι να κάνεις
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζεις όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτεις τις μπριζόλες. Τις αφήνεις στο ψυγείο όλο το βράδυ και το πρωί τις γυρίζεις μέσα στη μαρινάδα.
Όταν έρθει η ώρα να τις ψήσεις, τις βγάζεις από τη μαρινάδα και τις σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας ταμποναριστά. Ανακατεύεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το στεγνό μείγμα μπαχαρικών και τρίβεις με αυτό καλά τις μπριζόλες.
Βάζεις την γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει καλά, ψήνεις τις μπριζόλες πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες για πέντε λεπτά για να ξεκουραστούν και να μαλακώσουν.
Για τα λαχανικά, ανακατεύεις μέσα σε ένα μπολ τις πιπεριές με τα μανιτάρια και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Τα σοτάρεις σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 3 -4 λεπτά. Τα ανακατεύεις με τα υπόλοιπα υλικά και τα κρατάς στην άκρη, μαζί με τα καλαμπόκια, τα οποία, αφού τα βράσεις, τα περνάς για λίγο από το grill για να πάρουν χρώμα.
Σερβίρεις τις μπριζόλες με τα λαχανικά,το καλαμπόκι και την ίδια μάρκα μπύρας που έβαλες στο μαρινάρισμα της μπριζόλας.
Tip: Μην βάλεις τις μπριζόλες για ψήσιμο κατευθείαν από το ψυγείο. Άλειψέ τες με τα στεγνά μπαχαρικά και άφησέ τες για 20 λεπτά περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.
Χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα και μέλι
4 μπριζόλες
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 κρεμμύδι
Τι να κάνεις
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το νερό με τη μουστάρδα, το λάδι και το μέλι, τον κύβο και λίγο αλάτι. Σε ένα ταψί τοποθετείς τις μπριζόλες και τις πατάτες και στη συνέχεια ρίχνεις τη μισή σάλτσα που δημιούργησες στο ταψί.
Βάζεις όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη θέλεις και ψιλοκόβεις το κρεμμύδι πάνω στο ταψί.
Ψήνεις στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά και κάθε 15 λεπτά προσθέτεις από τη σάλτσα στις πατάτες και στις μπριζόλες.
Tip: Αντί για πατάτες μπορείς να βάλεις και ρύζι, που με τη σάλτσα που έχει περισσέψει στο ταψί γίνεται πεντανόστιμο.
Χοιρινές μπριζόλες με κρασί και μέλι
Για τις μπριζόλες
2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, 600-700γρ
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
60ml ελαιόλαδο (1/4 φλιτζανιού)
180ml λευκό κρασί (3/4 φλιτζάνι)
60ml ξύδι μπαλσάμικο (1/4 φλιτζανιού)
2 κ.γλ μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 2 κ.σ. ξερή)
1 πρέζα θυμάρι
Για τον πουρέ
2-3 μέτριες πατάτες (περίπου 500gr) κομμένες σε μικρούς κύβους
1 κ.σ. μαργαρίνη
50ml γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Τι να κάνεις
Για τον πουρέ πατάτας
Ξεκινάς βάζοντας νερό να βράσει για τις πατάτες. Αλατίζεις λίγο το νερό και μόλις βράσει βάζεις τις πατάτες και τις αφήνεις να βράσουν. Μόλις βράσουν τις αφαιρείς από το νερό και τις βάζεις σε βαθύ μπολ. Τις λιώνεις με ένα πιρούνι πολύ καλά, προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις πολύ καλά. Προσθέτεις το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις και αφήνεις τον πουρέ στην άκρη κρατώντας τον ζεστό.
Για τις μπριζόλες
Βάζεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, βάζεις τις μπριζόλες, μαγειρεύεις για 3-4 λεπτά και τις γυρνάς και από τις δύο πλευρές. Ρίχνεις το σκόρδο, αφήνεις για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνεις το κρασί και το μπαλσάμικο. Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτεις το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και ανακατεύεις καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες ανά χρονικά διαστήματα. Μαγειρεύεις για ακόμα 14-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα.
Tips: Καλό είναι να ξεκινήσεις με το βράσιμο των πατατών, γιατί παίρνει αρκετή ώρα και μετά να αρχίσεις να μαγειρεύεις τις μπριζόλες, για να είναι έτοιμα την ίδια ώρα. Αν θέλεις τις μπριζόλες πιο ζουμερές, αντί για 14-15 λεπτά, μαγείρεψέ τις για 10 με 12 λεπτά.
Χοιρινά μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς (Romesco)
6 χοιρινά μπριζολάκια
10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Για την πάστα πιπεριάς
2 ψητές κόκκινες πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/4 φλ. τσαγιού καβουρντισμένα αμύγδαλα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξίδι
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. αλάτι
Λίγη φρυγανιά (προαιρετικά)
Τι να κάνεις
Για την πάστα πιπεριάς: Ξεφλουδίζεις και αφαιρείς τους σπόρους από τις ψητές πιπεριές. Τις βάζεις στο μπλέντερ, προσθέτεις το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το ξίδι, το μπούκοβο και αλάτι. Τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πάστα και προσθέτεις λίγο-λίγο το ελαιόλαδο. Αν το μείγμα σου είναι πολύ αραιό, προσθέτεις λίγη τριμμένη φρυγανιά. Η πάστα διατηρείται στο ψυγείο.
Ανάβεις τη φωτιά. Βάζεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα σε μπολ, τα περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζεις με αλάτι. Αλατοπιπερώνεις τα χοιρινά μπριζολάκια και τα ψήνεις στη σχάρα για πέντε λεπτά. Τα αναποδογυρίζεις και βάζεις στη σχάρα και τα ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψήνεις τα μπριζολάκια για 5΄-6΄ επιπλέον για μέτριο ψήσιμο.
Tip: Τα σερβίρεις σε πιατέλα με τα ψητά κρεμμύδια και την πάστα πιπεριάς.
Πηγές: argiro.gr, eri-captaincook.blogspot.gr, sintagespareas.gr, littlecookingtips.com
http://www.cosmo.gr