Παράγουν ένα προϊόν τόσο αγαπητό και συνηθισμένo, όπως η σοκολάτα
όμως μας είναι άγνωστα τόσο σαν δέντρα όσο και σαν καρποί. Τα κακαόδεντρα και οι σπόροι κακάο είναι ιδαίτερα όμορφα πέρα από τη χρησιμότητά τους.
Τα δέντρα κακάο είναι μικρά και ευδοκιμούν σε εύφορα και καλά στραγγιζόμενα εδάφη στις περιοχές γύρω από τον Ισημερινό.
Ο πολύτιμος καρπός τους, οι σπόροι κακάο (cacao beans) βρίσκονται στον λωβοειδή καρπό τους που συλλέγεται με μαχαίρι. Στη συνέχεια απομακρύνεται ο φλοιός και οι σπόροι συλλέγονται σε σωρούς ή δοχεία για να ωριμάσουν. Είναι σημαντικό κατά τη συγκομιδή οι καρποί να είναι ώριμοι καθώς μόνο τότε έχουν την καλύτερη γεύση σοκολάτας. Έπειτα οι σπόροι αποξηραίνονται για 5-7 ημέρες στον ήλιο.
Οι αποξηραμένοι σπόροι μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αφού καθαριστούν πολτοποιούνται για να δώσουν ρευστή σοκολάτα. Περεταίρω επεξεργασία μπορεί να δώσει στερεό κακάο ή βούτυρο κακάο.
http://perierga.gr/
όμως μας είναι άγνωστα τόσο σαν δέντρα όσο και σαν καρποί. Τα κακαόδεντρα και οι σπόροι κακάο είναι ιδαίτερα όμορφα πέρα από τη χρησιμότητά τους.
Τα δέντρα κακάο είναι μικρά και ευδοκιμούν σε εύφορα και καλά στραγγιζόμενα εδάφη στις περιοχές γύρω από τον Ισημερινό.
Ο πολύτιμος καρπός τους, οι σπόροι κακάο (cacao beans) βρίσκονται στον λωβοειδή καρπό τους που συλλέγεται με μαχαίρι. Στη συνέχεια απομακρύνεται ο φλοιός και οι σπόροι συλλέγονται σε σωρούς ή δοχεία για να ωριμάσουν. Είναι σημαντικό κατά τη συγκομιδή οι καρποί να είναι ώριμοι καθώς μόνο τότε έχουν την καλύτερη γεύση σοκολάτας. Έπειτα οι σπόροι αποξηραίνονται για 5-7 ημέρες στον ήλιο.
Οι αποξηραμένοι σπόροι μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αφού καθαριστούν πολτοποιούνται για να δώσουν ρευστή σοκολάτα. Περεταίρω επεξεργασία μπορεί να δώσει στερεό κακάο ή βούτυρο κακάο.
http://perierga.gr/