Χειμερινή απόδραση στην Αρίστη

Η Αρίστη βρίσκεται στο Δυτικό Ζαγόρι, ανήκει στο Δήμο Ζαγορίου και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 650 μ.
 Ένα πανέμορφο χωριό, χτισμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά, μόλις 48 χλμ από τα Ιωάννινα και 17 χλμ από την Κόνιτσα.
 Είναι ένα από τα πιο γνωστά 48 χωριά του Ζαγορίου σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση σε σχέση με τον Βοϊδομάτη, την χαράδρα του Βίκου, σε κοντινή απόσταση από το Πάπιγκο, τα Ανω Πεδινά, το Δίλοφο, το Μονοδένδρι, αλλά και τα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας και την χαράδρα του Αώου.

Μοναδικά τοπία που σε μαγεύουν, κρύος αέρας από χιονισμένα βουνά που σου κόβει την ανάσα και σε αδειάζει από έννοιες. Εσύ, η φύση και το χιόνι σε πρώτο και μόνο πλάνο. Παλιά αρχοντικά, εκκλησίες και γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της περιοχής. Στο κέντρο είναι η πλατεία του χωριού με τον μεγάλο αιωνόβιο πλάτανο και την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που χρονολογείται από το 1718.
 
Η χειμωνιάτικη Αρίστη σας περιμένει να την απολαύσετε, να χαλαρώσετε, να αφεθείτε! Τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια με την αυθεντική τους ομορφιά και την απαράμιλλη αισθητική, αγκαλιάζουν τον απόλυτο ορεινό προορισμό: το Aristi Mountain Resort, ένα συγκρότημα πέτρινων κτισμάτων μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Αρίστης, απέναντι απ' τους Πύργους της Αστράκας και την χαράδρα του Βοϊδομάτη. 
  
Διαθέτει 18 δωμάτια (σουίτες, δίκλινα, δίκλινα+, superior, superior+), κοινόχρηστους χώρους με τζάκι στην υποδοχή, μπαρ, εστιατόριο και χώρο για μικρά συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

 Δίκλινο δωμάτιο
Οικογενειακό superior
Σουίτα

Επίσης διαθέτει εγκαταστάσεις spa, δηλαδή κλειστή θερμαινόμενη πισίνα με θέα στα βουνά και στα γύρω χωριά, υδρομασάζ, εγκαταστάσεις σάουνας και χαμάμ και υπηρεσίες μασάζ.
  

 
Στο ξενοδοχείο απονεμήθηκε το βραβείο του πλέον δημοφιλούς παραδοσιακού ξενοδοχείου στον ελληνικό χώρο για το 2010 από το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού Conde Nast TravellerΕξαιρετική εξυπηρέτηση και μοναδικές επιλογές, εξασφαλίζουν την απόλυτη χαλάρωση και ευεξία, σε έναν προορισμό ασύγκριτο και βαθύτατα ελληνικό. 
Θέα από το Ξενοδοχείο
Κι αν έχετε όρεξη για εξερεύνηση, ο χειμώνας δεν θα σας εμποδίσει. Γυρίστε στα Ζαγοροχώρια! Μαγευτείτε από τα χωριά, την τοπική κουλτούρα, τους ανθρώπους, τη θέα, τις γεύσεις, την φιλοξενία τους! 
Δρακόλιμνη της Γκαμήλας
Πεζοπορία από Μονοδένδρι προς Καπέσοβο. Η θέα στην χαράδρα του Βίκου.
Η περίφημη σκάλα του Βραδέτου ήταν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας του Βραδέτου με το Καπέσοβο και τον έξω κόσμο, ως την δεκαετία του εβδομήντα.
Κατά μήκος του Βοϊδομάτη μπορεί να δει κανείς μερικά από τα ομορφότερα ηπειρώτικα γεφύρια. Το πιο διάσημο είναι το γεφύρι της Κλειδωνιάς (ή Κλειδωνιάβιστας), που βρίσκεται στην έξοδο της χαράδρας του Βίκου.
Οργανώστε εξορμήσεις rafting, kayak, canoying, τοξοβολίας, ακόμα και μεταφορά για σκι στη Βασιλίτσα. Oι άνθρωποι του Aristi Mountain Resort θα δημιουργήσουν μαζί σας το πρόγραμμα που ταιριάζει μόνο σε εσάς!
Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
Σύντομα θα βάλουμε διαγωνισμό και έκπτωση για τους αναγνώστες μας! Μείνετε συντονισμένοι στο blog μας!
tips
* Το χωριό Αρίστη είναι ιδανικό μέρος για εξορμήσεις στα πιο δημοφιλή και όμορφα μέρη στο Ζαγόρι. 
* Τα Ζαγοροχώρια είναι πανέμορφα όλο το χρόνο αλλά ιδιαίτερα ξακουστά για τις μοναδικές χειμωνιάτικες εικόνες. Υπέροχος προορισμός για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές!
* Το ξενοδοχείο Aristi Mountain resort είναι το καλύτερο της περιοχής, για όσους αναζητούν μια απόδραση με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 100 ευρώ. 
*Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρονται νόστιμες τοπικές γεύσεις, βασισμένες σε συνταγές της Ηπειρώτισσας νοικοκυράς και επιλεγμένα τοπικά κρασιά. http://traveltipsgr.blogspot.com