Από το 1934 έλκει σαν μαγνήτης όλη την κοσμική Αθήνα. Κλασικό στέκι για καφέ και φαγητό, το Zonar's, Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου γωνία
συνεχίζει την ιστορική πορεία του στο χρόνο με μεγάλη επιτυχία. Ανανεωμένο πλέον, «σερβίρει» φρέσκες ιδέες διατηρώντας, ωστόσο, στοιχεία της παραδοσιακής συνταγής: ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον!
Η βροχή που έπεφτε εκείνο το μεσημέρι του Δεκεμβρίου χτυπούσε ρυθμικά τη μεγάλη τζαμαρία. Η αχνιστή σοκολάτα που βρισκόταν ήδη στο τραπέζι, ανακούφιζε όλο το κρύο που με είχε διαπεράσει μέχρι να προσεγγίσω το θρυλικό Zonar's. Μια γλυκιά νοσταλγία κυρίευσε όλο μου το Είναι, ενώ ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη μου. Όχι άδικα. Η εικόνα μπροστά μου άλλαξε μαγικά. Το σκηνικό «βάφτηκε» ασπρόμαυρο μεταφέροντάς με πολλά χρόνια πίσω. Και πιο συγκεκριμένα στο 1934, όταν ο Κάρλος Ζωναράς, ένας ομογενής από την Αμερική, δημιουργούσε αυτό το καφε-ζαχαροπλαστείο.
Ένα μαγαζί που, αργότερα, έμελε να γράψει ιστορία... Γύρω μου ξαναζωντάνεψαν σκηνές από την περίοδο 1950-1968, εποχή που το μαγαζί έζησε τις πιο ένδοξες στιγμές του.Ιστορικές προσωπικότητες τόσο της πολιτικής όσο και της καλλιτεχνικής σκηνής της πόλης γέμισαν το χώρο με την αύρα τους. Κλασικό στέκι των Αθηναίων κοσμικών, και όχι μόνο, με θαμώνες όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Οδυσσέας Ελύτης, ΑλίκηΒουγιουκλάκη, Γεώργιος Μαύρος κ.α. αποτελούσε το «κέντρο του κόσμου» για την αριστοκρατία της πόλης. Φημισμένο για τα σοκολατοειδή και το παγωτό Σικάγο, μία καινοτομία που εισήγαγε πρώτο στην αγορά το Zonar's, αποτελεί αγαπημένο spot για καφέ συνοδεία λαχταριστών γλυκών. Από το 1968, χρονολογία που ο Κάρλος Ζωναράς «έφυγε» για την γειτονιά των αγγέλων, δρομολογείται μια διαδικασία αναζήτησης νέου «καπετάνιου» και έτσι το καφενείο περνάει στα χέρια του Γιώργου Καβαλάρη, ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Διόνυσος».
http://www.travelstyle.gr
συνεχίζει την ιστορική πορεία του στο χρόνο με μεγάλη επιτυχία. Ανανεωμένο πλέον, «σερβίρει» φρέσκες ιδέες διατηρώντας, ωστόσο, στοιχεία της παραδοσιακής συνταγής: ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον!
Η βροχή που έπεφτε εκείνο το μεσημέρι του Δεκεμβρίου χτυπούσε ρυθμικά τη μεγάλη τζαμαρία. Η αχνιστή σοκολάτα που βρισκόταν ήδη στο τραπέζι, ανακούφιζε όλο το κρύο που με είχε διαπεράσει μέχρι να προσεγγίσω το θρυλικό Zonar's. Μια γλυκιά νοσταλγία κυρίευσε όλο μου το Είναι, ενώ ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη μου. Όχι άδικα. Η εικόνα μπροστά μου άλλαξε μαγικά. Το σκηνικό «βάφτηκε» ασπρόμαυρο μεταφέροντάς με πολλά χρόνια πίσω. Και πιο συγκεκριμένα στο 1934, όταν ο Κάρλος Ζωναράς, ένας ομογενής από την Αμερική, δημιουργούσε αυτό το καφε-ζαχαροπλαστείο.
Ένα μαγαζί που, αργότερα, έμελε να γράψει ιστορία... Γύρω μου ξαναζωντάνεψαν σκηνές από την περίοδο 1950-1968, εποχή που το μαγαζί έζησε τις πιο ένδοξες στιγμές του.Ιστορικές προσωπικότητες τόσο της πολιτικής όσο και της καλλιτεχνικής σκηνής της πόλης γέμισαν το χώρο με την αύρα τους. Κλασικό στέκι των Αθηναίων κοσμικών, και όχι μόνο, με θαμώνες όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Οδυσσέας Ελύτης, ΑλίκηΒουγιουκλάκη, Γεώργιος Μαύρος κ.α. αποτελούσε το «κέντρο του κόσμου» για την αριστοκρατία της πόλης. Φημισμένο για τα σοκολατοειδή και το παγωτό Σικάγο, μία καινοτομία που εισήγαγε πρώτο στην αγορά το Zonar's, αποτελεί αγαπημένο spot για καφέ συνοδεία λαχταριστών γλυκών. Από το 1968, χρονολογία που ο Κάρλος Ζωναράς «έφυγε» για την γειτονιά των αγγέλων, δρομολογείται μια διαδικασία αναζήτησης νέου «καπετάνιου» και έτσι το καφενείο περνάει στα χέρια του Γιώργου Καβαλάρη, ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Διόνυσος».
http://www.travelstyle.gr