παρακάτω θα δούμε ένα βίντεο απο τις πεντακάθαρες εγκαταστάσεις του και τον τρόπο παρασκευής των διάσημων αυτών τσουρεκιών,να σημειώσουμε επίσης οτι το Ζαχαροπλαστείο Τερκενλής διαθέτει μεγάλη γκάμα διαφόρων άλλων γευστικών γλύκων όπως τα περίφημα σιροπιαστά του
ΥΛΙΚΑ
240 gr. ζάχαρη
160 gr. φρέσκο βούτυρο λειωμένο
200 gr. γάλα
70 gr. μαγιά
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
600 gr. αλεύρι
3 κουτ.γλυκού μαχλέπι
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 σοκολάτα ΠΑΥΛΙΔΗΣ κουβερτούρα
1/3 πακέτο βιτάμ
5 κουταλιές σούπας γάλα
1 κρόκος αυγού
Οδηγίες
- Πρώτα κάνουμε το προζύμι.Στο χλιαρό γάλα (οχι καυτό) λειώνουμε την μαγιά και προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη το αλάτι και λίγο αλεύρι να γίνει χυλός.Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με μεμβράνη (2 ώρες περίπου).
- Ρίχνουμε το λειωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου λειώσει η ζάχαρη.Ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Τέλος ρίχνουμε το προζύμι, το μαχλέπι και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι (όχι πολύ ζύμωμα).Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί.
- Κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε τα τσουρέκια τοποθετούμε σε λαδόκολλα αφού φουσκώσουν πάλι τα ψήνουμε στους 170 C πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσουν και να έχουν πάρει και απο κάτω (30-40λεπτά).Αν τα πατήσουμε με το δάκτυλό μας επανέρχεται η ζύμη δεν βουλιάζει.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν στην λαμαρίνα.
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Λειώνουμε την σοκολάτα με το γάλα.Αποσύρρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας για να λειώσει.Όταν λειώσει το βούτυρο προσθέτουμε τον κρόκο και ανακατεύουμε γρήγορα γιατί δεν θέλουμε να ψηθεί.Το γλάσο αυτό μετά μερικές ώρες σταθεροποιείται και είναι απαλό δεν σπάει.Αν λειώσετε λευκή σοκολάτα μπορείτε να κάνετε και μερικές γραμμούλες σχεδιάκια.
Μικρές συμβουλές
Προσοχή όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το γάλα και το βούτυρο να είναι χλιαρά.
Μόλις κρυώσουν τα τυλίγουμε με μεμβράνη γιατί ξεραίνονται εύκολα.