Μια νηστίσιμη συνταγή απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄-4΄. Σβήνουμε με το ούζο. Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν και προσθέτουμε στη σάλτσα την ντομάτα και τη ζάχαρη καθώς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6΄-7΄ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ζεστό τραγανό ψωμί.
μερίδες 3
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά
Υλικά
12 γαρίδες2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο3 κ.σ. ελαιόλαδο1 μαραθόριζα1/4 φλ. τσαγιού ούζο1 πρέζα ζάχαρη2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε καυτερή πιπερίτσα ή λίγο ταμπάσκο για να γίνει το πιάτο πικάντικο.