Μια υπέροχη συνταγή ''Μους λεμόνι με γεμιστά μπισκότα'' απο τον σεφ Στέλιο Παρλιάρο και την εκπομπή του ''Γλυκές αλχημείες''
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ:
- 2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμόνι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 6 κρόκοι αυγού ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 90 γρ. ζάχαρη
- 375 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
- 70 γρ. λικέρ limoncello
- 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ:
Τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος τους κρόκους με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το σύρμα και τοποθετούμε το μπολ πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, έως ότου το μείγμα φουσκώσει ελαφρά και ασπρίσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά το λικέρ. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και μετά τα διαλύουμε σε λίγο καυτό νερό για να λιώσουν.
Βάζουμε λίγο από το μείγμα των αυγών στην λιωμένη ζελατίνα, ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν όλα μαζί.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και προσθέτουμε το ξύσμα. Μέσα στο μείγμα των αυγών βάζουμε την παχύρευστη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.
Όταν αρχίζει ελαφρώς και πήζει σπάμε το ένα πακέτο από τα μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα στη βάση και στην περιφέρεια και γεμίζουμε με την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.
- 2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμόνι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 6 κρόκοι αυγού ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 90 γρ. ζάχαρη
- 375 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
- 70 γρ. λικέρ limoncello
- 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ:
Τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος τους κρόκους με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το σύρμα και τοποθετούμε το μπολ πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, έως ότου το μείγμα φουσκώσει ελαφρά και ασπρίσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά το λικέρ. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και μετά τα διαλύουμε σε λίγο καυτό νερό για να λιώσουν.
Βάζουμε λίγο από το μείγμα των αυγών στην λιωμένη ζελατίνα, ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν όλα μαζί.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και προσθέτουμε το ξύσμα. Μέσα στο μείγμα των αυγών βάζουμε την παχύρευστη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.
Όταν αρχίζει ελαφρώς και πήζει σπάμε το ένα πακέτο από τα μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα στη βάση και στην περιφέρεια και γεμίζουμε με την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.