Καθημερινό μενού, Revere House, Βοστόνη, 1851
Κάποιοι λένε ότι το μενού είναι οι βιτρίνες μια κουζίνας και δίνουν μια
αίσθηση για το τι μπορεί να είναι το καλύτερο ή το χειρότερο γεύμα της
ζωής κάποιου.
Δείτε μια συλλογή από μενού εστιατορίων, με το παλιότερο
να έρχεται από το 1851!
Πάνω από 25.000 μενού συλλέχθηκαν από μια "κάπως μυστηριώδη και παθιασμένη φιγούρα, της οποίας αποστολή της ζωής ήταν να συλλέγει μενού". Το 1899, η Frank E. Buttolph (1850-1924) δώρισε τη συλλογή της στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης (NYPL), ζητώντας μόνο να τη συνεχίσουν και μετά το θάνατό της προς τιμή της.
"Είχε σαν κύρια μέθοδος να γράφει σε κάθε εστιατόριο που μπορούσε να σκεφτεί, για να της δώσουν ένα μενού. Όταν τα γράμματα απέτυχαν, πήγαινε η ίδια στο εστιατόριο και παρακαλούσε να της δώσουν".
Το 1914, το Travel Magazine παρατήρησε ότι η συλλογή "γίνεται για ιστορικούς λόγους".
Δείτε όλη τη συλλογή εδώ
Πάνω από 25.000 μενού συλλέχθηκαν από μια "κάπως μυστηριώδη και παθιασμένη φιγούρα, της οποίας αποστολή της ζωής ήταν να συλλέγει μενού". Το 1899, η Frank E. Buttolph (1850-1924) δώρισε τη συλλογή της στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης (NYPL), ζητώντας μόνο να τη συνεχίσουν και μετά το θάνατό της προς τιμή της.
"Είχε σαν κύρια μέθοδος να γράφει σε κάθε εστιατόριο που μπορούσε να σκεφτεί, για να της δώσουν ένα μενού. Όταν τα γράμματα απέτυχαν, πήγαινε η ίδια στο εστιατόριο και παρακαλούσε να της δώσουν".
Το 1914, το Travel Magazine παρατήρησε ότι η συλλογή "γίνεται για ιστορικούς λόγους".
Δείτε όλη τη συλλογή εδώ
Δείπνο, Astor House, Νέα Υόρκη, 1854
Greenhut’s Lunch Room, Νέα Υόρκη, 1914
Tortola, 1924
Hotel New Yorker, 1937
Dimaggio’s, Σαν Φρανσίσκο, 1956