Δεν υπάρχει πιο… σοκο- κολασμένο γλυκό από το σουφλέ
σοκολάτας!
Μπορείς να το φτιάξεις στα γρήγορα για εκείνες τις επίμονες «θέλω-σοκολάτα» λιγούρες, ή να το προσφέρεις στους φίλους σου στο καθιερωμένο σας brunch, σερβίροντάς το με λευκή κρέμα από πάνω ή παγωτό δίπλα… Το μόνο σίγουρο είναι πως εσύ θα το λατρέψεις (και οι φίλοι σου θα λατρέψουν εσένα!)
Υλικά:
2 μπάρες σοκολάτα κουβερτούρα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κγ μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο
5 αυγά
2 βανίλιες σκόνη
Εκτέλεση:
Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες που τις έχουμε κόψει σε κομματάκια.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και στη συνέχεια τα αναμιγνύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
Σε πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ, αφού το βουτυρώσουμε πρώτα, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά , στους 180 βαθμούς. Προσοχή! Δεν το αφήνουμε παραπάνω γιατί δεν θα μείνει μέσα λιωμένη σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω και αν θέλουμε, το διακοσμούμε με μια φράουλα στο κέντρο και αν θέλουμε το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
πηγή
Μπορείς να το φτιάξεις στα γρήγορα για εκείνες τις επίμονες «θέλω-σοκολάτα» λιγούρες, ή να το προσφέρεις στους φίλους σου στο καθιερωμένο σας brunch, σερβίροντάς το με λευκή κρέμα από πάνω ή παγωτό δίπλα… Το μόνο σίγουρο είναι πως εσύ θα το λατρέψεις (και οι φίλοι σου θα λατρέψουν εσένα!)
Υλικά:
2 μπάρες σοκολάτα κουβερτούρα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κγ μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο
5 αυγά
2 βανίλιες σκόνη
Εκτέλεση:
Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες που τις έχουμε κόψει σε κομματάκια.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και στη συνέχεια τα αναμιγνύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
Σε πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ, αφού το βουτυρώσουμε πρώτα, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά , στους 180 βαθμούς. Προσοχή! Δεν το αφήνουμε παραπάνω γιατί δεν θα μείνει μέσα λιωμένη σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω και αν θέλουμε, το διακοσμούμε με μια φράουλα στο κέντρο και αν θέλουμε το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
πηγή