Κι όμως υπαρχει τρόπος να τεμαχίσουμε το κέικ, χωρίς να ξεραθεί
Ο τρόπος που τόσα χρόνια κόβαμε το αγαπημένο μας γλυκό, αποδεικνύεται τελικά λάθος. Ο λόγος; Όταν κόβουμε ένα κομματάκι από την άκρη του κέικ, αυτό αφήνει εκτεθειμένες δύο πλευρές, οι οποίες στην επαφή τους με τον αέρα «στεγνώνουν».
Και κανείς, μα κανείς δε θέλει να φάει το ξεραμένο κομματάκι. Ευτυχώς όμως, τώρα πια μπορούμε να απολαμβάνουμε το κέικ μας, κόβοντάς το με πιο επιστημονικό τρόπο.
Πώς γίνεται:
Κάντε δύο τομές στο κέντρο του κέικ για να δημιουργήσετε μια λωρίδα. Βγάλτε αυτή τη λωρίδα για να ξεκινήσετε και αμέσως μετά, σπρώξτε τα δύο μισά του κέικ μαζί και ενώστε τα με ένα λαστιχάκι. Όταν θελήσετε να ξαναφάτε, κόψτε πάλι μια λωρίδα από τη μέση. Θα είναι τόσο φρέσκο που δεν θα το πιστεύετε.
lifo.gr
Ο τρόπος που τόσα χρόνια κόβαμε το αγαπημένο μας γλυκό, αποδεικνύεται τελικά λάθος. Ο λόγος; Όταν κόβουμε ένα κομματάκι από την άκρη του κέικ, αυτό αφήνει εκτεθειμένες δύο πλευρές, οι οποίες στην επαφή τους με τον αέρα «στεγνώνουν».
Και κανείς, μα κανείς δε θέλει να φάει το ξεραμένο κομματάκι. Ευτυχώς όμως, τώρα πια μπορούμε να απολαμβάνουμε το κέικ μας, κόβοντάς το με πιο επιστημονικό τρόπο.
Πώς γίνεται:
Κάντε δύο τομές στο κέντρο του κέικ για να δημιουργήσετε μια λωρίδα. Βγάλτε αυτή τη λωρίδα για να ξεκινήσετε και αμέσως μετά, σπρώξτε τα δύο μισά του κέικ μαζί και ενώστε τα με ένα λαστιχάκι. Όταν θελήσετε να ξαναφάτε, κόψτε πάλι μια λωρίδα από τη μέση. Θα είναι τόσο φρέσκο που δεν θα το πιστεύετε.