Τουλίπες, φρέζιες, νάρκισσοι

Αν ξεκινάς τώρα την κηπουρική, να γνωρίζεις ότι αν φυτέψεις βολβούς θα δεις σίγουρα αποτελέσματα. 

Ακόμη και στους δύσκολους λεκέδες. Από την άλλη, αν είσαι χρόνια  στο κουρμπέτι της κηπουρικής, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φυτέψεις από τώρα βολβούς για να γίνουν ο κήπος και το μπαλκόνι σου ακόμη πιο πλουμιστά.
Κοίτα τώρα τι βολβούς μπορείς να φυτέψεις. Κοίτα, και σημείωνε, ώστε όταν πας στο μαγαζί να μην κοιτάς τον μαγαζάτορα με ανοιχτό το στόμα.

Γνωστή και μη εξαιρετέα σε όλο τον κόσμο, ακόμη κι αν δεν είσαι Ολλανδός, είναι η τουλίπα. Δες χρώματα και σχέδια για να δεις πώς είναι όταν ανθίζουν. Μπορεί να είναι τα πέταλα σγουρά και κατσαρά, μπορεί και ίσια και λαμπερά.


Φρέζιες μην ξεχάσεις να πάρεις μπόλικες για να μοσχοβολά όλο το μπαλκόνι. Και αφού ανθίσουν, τις κόβεις και τις στολίζεις σε ένα βάζο με νερό και μοσχοβολάει και όλο το σπίτι. Και είναι όλοι χαρούμενοι και τρέχουν στα λιβάδια που ανθίζουν τραγουδώντας τραγούδια για την άνοιξη.

Οι νάρκισσοι δεν πρέπει να λείψουν ποτέ από τον κήπο σου. Μεγαλώνουν και γίνονται ψηλόλιγνοι και μοσχοβολάν κι αυτοί. Κοίτα τι όμορφοι που είναι! Σαν μπαλαρινούλες που χορεύουν!