Η σαγηνευτικη Νίνα Λοτσάρη

H Nίνα Λοτσάρη γεννήθηκε στην Πάτρα. Το 1992 σπούδασε Μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο της Πάτρας.  

Από το 1993 μέχρι το 1998 παρακολούθησε μαθήματα Κλασικού τραγουδιού, στα οποία και αρίστευσε, ενώ, το ίδιο χρονικό διάστημα, παρακολούθησε και μαθήματα Μελοδραματικής στο Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας, αποσπώντας και το πρώτο βραβείο, με καθηγητές τους Παύλο Ράπτη και Έφη Αδειλίνη.

Έχει κάνει Μasterclass στο τραγούδι στην Ακαδημία του Anovero και το 1995 παρακολουθεί σεμινάρια Musical Theatre & Flamenco Dance, στο London's Studio Center. Το 1998 παίρνει το πτυχίο, στο Flamenco Dance, από την Σχολή Arroyo. Το 1997 παρακολουθεί μαθήματα Υποκριτικής Τέχνης στην σχολή του «Β. Διαμαντόπουλου». Το 1999 μαθήματα Υποκριτικής Τέχνης στο «Θέατρο Αλλαγών» και το 2000 σεμινάρια Υποκριτικής Τέχνης στο «Χοροθέατρο Ροές», δίπλα στον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο.



Η προϋπηρεσία της, το ίδιο εντυπωσιακή και αποδοτική, όσο και οι πολύχρονες σπουδές της:  Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και παραστάσεις με τους: Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Θηβαίο, Nότη Μαυρουδή, Στέφανο Κορκολή, Γιάννη Πάριο, Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πειραιά, Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής ( ΚΟΕΜ). Έχει πρωταγωνιστήσει ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή στις παραστάσεις: “Απάχηδες των Αθηνών”(2001), “Το Φιόρο του Λεβάντε”(2002), “Το κορίτσι της Γειτονιάς”, “Γενικός Γραμματέας”, “Ο Βαφτιστικός”, “Χριστίνα” και στην όπερα “Μυστικός Γάμος”. Επίσης στις μουσικές παραστάσεις: “Νύχτα ξανά”, "Βραδιά Μαρία Κάλλας",  “Ήρθες σαν όνειρο”, “Ίντριγκα”, «Ανθισμένες Μανόλιες». Στο musical “CHICAGO” και στην One Woman Show παράσταση “JIZZ”. Έχει 4 συμμετοχές στην δισκογραφία: “Ορίζοντες” του Αλέξη Παπαδημητρίου, “Cafe de l’art” με τον Νότη Μαυρουδή, “Secrets of the Past” του Steve Wood σε συνεργασία με τους Μάριο Φραγκούλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μανώλη Λιδάκη. “’Οταν Συμβεί στα πέριξ live” από το Ηρώδειο και ένα προσωπικό album με την SONY-BMG-opera-antigoni.gr